Skip to main content

review tempat makan :: steamboat antarabangsa bangi.

assalamualaikum.. hye peeps.


sedap,marveles,delicious!! dan yang paling best BERBALOI.

cerita pasal p makan steamboat nie dah berkurun..husband bawa makan sebab aku dah lama kepingin.

steamboat antarabangsa terletak di bandar baru bangi dekat oldtown...xpandai sangat nak bagitau secara detail..kedai dia sebelah wong solo ka apa ntah...

aku p 3orang,husband,aku dan anis..anis nie sepupu husband.study di UKM..1st time aku jumpa anis.husband ada 100++ sepupu kalau tak silap,sebab ada dua tok.tok sarah dengan tok pondok..

hye kawan anis!!! :)..hihih..nanti ada masa free kita keluar makan sama-sama okeh! ^_^

kami sampai dalam pukul9 malam kot...sampai-sampai anis p cari meja..aku dengan husband kalut dok setting nur adelia.

makanan dia memang best-best..tapi sayang..aku p lambat..kedai dah la ramai..dan steamboat nie tutup jam 11..so makanan yang dah habis memang lepa xrefill la kan..so sapa yang nak p better p petang..baru puas.

1kepala RM25.makan sampai muntah.dia ada daging,kambing,ketam,sotong,ayam,ikan...daging dengan kambing lepa marinate..sedap gila!

kambing,daging,ayam yang dimarinate..
ayam yang xdimarinate pun ada..




fokussssss...


kepah fresh lagik ok..
sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap



jaga anak..
mak nak makan macam naga..
hhahaha



anis pun kusyuk makan..



yumyumyumyum...






yummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....


sapa yang nak p..
p la..
sedap sangat...
tomyam dia sedap..
sos dia sedap...

^_^

tata.

Comments

nanakimie said…
hehe...member nana baru sebut pasal tempat ni semalam,plan nak p,tp xtau jalan:) maceh review,lg buatkan nana nak p^-^
farah keifli said…
dtg kelantan makan chimchum..besttt!!!
deno said…
wah bestnya! lama tak makan steamboat! :)
ohh dah len eh..dl mkn 1st depa bukak..not bad la..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..