Skip to main content

Review :: clevafoam baby pillow nur adelia yang punya!

assalamualaikum.. hye peeps.


hello! ^__^

semalam sampai baby pillow yang aku beli untuk nur adelia.
tq pada nana ibu farish..sebab share pasal pillow nie.
1st time aku tau kata wujud bantal macam nie untuk baby.
tue pun tau lepas baca dekat blog nana.
kebetulan nana share barang yang farish dapat sebagai hadiah lahir atas dunia penuh pancaroba..
ayat gila kemaih!hehehe

ta nana
^_^

aku beli dekat nurisha babyshoppe di fb dengan harga RM92 sekali postage.
sekarang tengah promotion katanya.

memang puas hati sangat dengan bantal nie.
lembut gilosssss!
siap ada bagi sarung bantal lagi.
^_^

aku terus bagi nur adelia guna..
bantal kabu tue just buat bantal busuk jala alamatnya..


pada yang nak beli,memang aku rekemen gila-gila la.
baby nampak selesa bila kita letak dia tidur atas tue..


kelembutan dia tue memang best...
^__^
nampak adelia selesa.


nana pun ada buat review pasal bantal nie.






now adelia lagi seminggu akan masuk 4bulan.
sat ja anak ai besaq uoll..
^__^

start dari sehat itu hari,adelia dah ceria balik.
senyum sokmo.
orang acah ja sengih-sengih..
hihihi





tata.

Comments

Unknown said…
sekejp je da nk 4bulan kn,anak buah nana 20hb ni genap 4bulan,hee...
Mimy Hamid said…
adelia senyum cair hati mama fayel tau...comelll
Ros Anis Rusli said…
gerammnya tgk pic adelia..comey sguh!!!
~ NANA ~ said…
best kn bantal ni? hehe

btw tempat yg piya beli tu murah la!

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di