Skip to main content

Husband.

Aku perasan yang start nur adelia lahir,husband dah kurang shopping untuk diri dia.asyik shopping untuk aku ja..dengan nur adelia.



Wallet dia pun aku tengok dah nak rabak. T_T



Rupanya husband sentap dengan aku..sebab sebelum nie aku suka tanya harga barang yang dia beli harga berapa..T_T



Aku xsengaja..aku xtau la pulak,benda tu sensitif..husband cakap ,aku dok tanya macam tu,macam husband ni xpenting family..so dia twist..biaq dia xbeli apa..janji aku dengan adelia ada barang or pakaian setiap bulan.



Rasa bersalah gila!.



Aku sebolehnya,aku xmau guna duit husband untuk pakaian aku..sebab aku boleh beli sendiri..guna duit untung aku berniaga kecik-kecik nie..



Lain la kalau aku nie surirumah yang xda duit..sekarangkan dah ada pendapatan sendiri even xbanyak mana.



Kesian aku tengok husband kerja..pukul7pagi sampai 7mlm..so aku nak dia reward diri dia..beli apa dia suka..xbeli dekat aku pun xpa..just beli untuk dia dengan nur adelia.



Dah 2kali aku shopping guna duit sendiri.aku selesa macam tu.aku kesian nak guna duit husband banyak-banyak.



Masa aku lepas pantang,husband bagi duit suruh shopping..dekat 700 gak la habeh aku shopping.bulan depan tu memang xmau dah..tapi x....husband on9 n tolong shopping untuk aku. -.-

Beli apa yang dia nak aku pakai.. Syok memang syok..tapi aku rasa xselesa sangat.aku KESIAN.



Husband kata "xpa la..I nk u cantik..style macam org lain..I dah rasa ok..u n adelia cukup makan pakai.."



"Jarang ayah shopping dkt diri sendiri..dia msti akan dahulukan anak n wife dia..."-husband.



Sayang dia sampai mati.



Tata.





Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Cheyan said…
Husband mmg camtu kut..dulu masa lum ada anak mmg dia shopping barang dia ja..la ni, ada anak brg anak2 ja la kang..mcm2 menan dia beli nant. tgk la..hehehe
YanaHime said…
akak rasa mmg lelaki yg dh kwin akanpk mcm tu sbb hubby akak pun sama...sanggup dia tak beli baju utk diri sendiri asalkan anak bini cukup makan pakai, sampaikan akak paksa, curi2 beli br dia ambik...dia sendiri kt x kisah padahal kita yg sentap tgk dia mcm tu
huhu... tacing la bila bc.. :)hubby sy pon camtu..

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi