Skip to main content

Checklist untuk nur adelia,persediaan untuk umur adelia 6BULAN.

assalamualaikum.. hye peeps.



1. Philip avent combined steamer and blender.


retail price :: RM459.

Steam, flip, blend and serve Nourishing kids with Philips AVENT Combined Steamer and Blender: first steam fruit, vegetables, fish or meat and then simply lift and flip the jar over to blend it, with no transfer of food required! Nutritious meals made easy • Compact design for easy storage • Easy water filling • Steam and flip jar over to blend • Few parts to clean Prepares baby food for every stage of weaning • Also blends meat, fish and pulses • Powerful blending performance • Suitable for sauces and finger food Helps preserve nutrients & texture • Retains cooking liquids • Efficient steam cycle Includes recipes & information on weaning • 12 age-appropriate recipes • Professional advice




 2.Bumbo baby seat.
retail price :: RM200 with tray

Why Bumbo?
The Bumbo is manufactured to the highest safety standards from low-density foam material, which makes it lightweight and portable. It is soft and comfortable for the baby, safe, hygienic and non-toxic. The integral outer skin of the material is durable and easy to clean.

The Bumbo Baby Sitter is versatile and can be used safely and conveniently anywhere on any level surface, and is definitely the extra set of hands you have always been looking for the perfect gift for that special occasion.

The seat does not require any uncomfortable straps or fasteners. It gives a wonderfully new way to ensure maximum interaction and enjoyable communication with your child. Depending upon the individual development of the child, some babies will be able to climb out of the bumbo, so never leave your child unattended. 


Multiple Award Winner:
- iParenting Media Awards 2003 in the USA
- Best New Product 2003 Awards UK
- A Winner of Design Institute Industrial Design Award 2002
- A Winner of Design Institute Engineering Award 2002
- Winner of South African Bureau of Standards (SABS) Chairman's Award for Excellence


Recommended Age: 3 months and up
NOTE: Prevent Falls; Never use on any elevated surface.



3. slow cooker for baby.

harga retail :: RM84
brand panasonic.
paling murah brand morgan.

yang nie untuk masak porigge untuk nur adelia.
bentuk dia pun kecik ja sebab 1.5L
senang nak bawa balik kampung or ke mana-mana.
^_^

4.naforye up up stairs dining chair.

retail price :: RM79


For little ones aged 6 months to 2 years.

The size of the cushion is compact and convenient to carry to anywhere. It is also easy for storage and space saving.
You can use it at any time and any place, without worrying about the availability and cleanliness of the kid’s high chairs outside. You can simply bring it along to anywhere and use it anytime you need.
Inside the cushion cover, it is finished with extra soft foam giving more comfort when your kid sits on it. The cover of the cushion is made of pure cotton; you can take it off for laundry at ease to maintain the cleanliness.
The 3D shape and the safety belt in front can hold your kid on the chair safely and comfortably. It can prevent your kid from slipping down and standing up, so it’s very convenient when feeding the kid. We strongly recommend you to dine with your kid at the dining table to let him/her learn good table manners from young, with the aid of up-up stair dining chair cushion, it makes things easier for you.
FORMALDEHYDE-FREE and AZO-FREE, safe for baby and the environment.




barang -barang dekat atas nie aku akan beli one by one..setiap bulan nak try beli satu barang.sebab husband setiap bulan ada baget untuk nur adelia.
setiap bulan RM100 untuk nur adelia.
tak termasuk pampers semua.

aku pun syukur a;hamdulillah,dah ada income sikit-sikit berniaga collect order nie kan.
duit yang aku dapat tue memang aku spend untuk nur adelia dengan barang rumah sikit-sikit.


bila buat list macamni aku tau mana nak salurkan duit yang ada...
^__^
beli sikit-sikit kan.
nanti adelia dah masuk 6bulan terus boleh guna.


^_^


bye.


Comments

Wawa said…
aah la..na wat cenggitu ga la...tkde la byk sgt wetr kuar nti...
ana liyana said…
blog piya dah jadi tempat wajib ana kunjungi.. nak study sket2 psl baby... hehehe
YanaHime said…
blender n steamer tu yg menarik perhatian...
Mimy Hamid said…
bagusnyaaa piya...akak jugak tak plan...redah jekk..bumboo seat dah beli tunggu 6 bulan ni pakai...blender pakai kawen nya la huhuh..jimat..dapat 3 tuu..xpe piya good budget
Lina said…
Tq...bagus la info nie...

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..