Skip to main content

setahun sudah aku kawen dengan mohd noradli yusop.

assalamualaikum.. hye peeps.

30.4.2012,genap setahun usia perkahwinan aku dengan husband.rasa macam baru bulan lepas kahwin..hewhewhewhew...

dalam nak masuk setahun,kami dah dikurniakan baby comel yang diberi nama nur adelia.dah 2bulan 7hari umur adelia.makin pandai senyum dan pandai respon bila ibu dengan ayah dia sembang dengan dia. ^__^

dalam masa setahun nie,macam-macam yang aku belajar.sepanjang setahun nie,nak kata gaduh terok tue ada sekali kot..hewhewhew...yang lain semua baik-baik ja.dalam perkahwinan,xada yang mudah.tapi kita kena belajar jadikan sesuatu tue mudah.

aku bila masuk ja bulan 4,memang hari-hari dok pikiaq pasal aniveseri nie...mula-mula plan nak buat dan bagi something untuk husband.tapi disebabkan aku kopak..HAHAHA...so xada apa...T__T

sehari sebelum 30.4,aku dah tanya husband...

aku : b..esok u plan apa..
dia : esok i keja...nak plan apa?HAHAHAHA.. *gelak syaiton!*
aku : ????????...urm xpa la...

husband meneruskan gelak syaiton dia..HAHAHAHA

so kemarin,aku pun semangat la buat nasi ayam...dah lama xbuat.sekali dah masak semua,husband kata dia dah ada plan untuk dinner.

memula ingat dia main-main..bukan boleh caya sangat...dia suka pekena aku.. =.="

sekali betoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....senyum panjang aku.

tapi husband jamah juga nasi ayam yang aku buat.xjamah sakgi aku sentap..HAHAHA.. :p

lepas dah makan nasi ayam,siap-siap,tukar pampers adelia,time nie adelia tidur..so senang la kami suami isteri siap. ^___^


siap-siap nak dating bertiga.
^___^

husband kena paksa snap gambar..
aku : u p berdiri dekat situ..nak snap gambar..
dia : hahaha..sat2 nak ambik cap...

dah snap gambar dia..
aku : u snap gambari lak..

 1minit kemudian..

aku : ala...xmau snap macam ni..nampak i gemuk pendek.
dia : style apa gemuk pendek...hahaha

=.="



kami pun gerak dari rumah dalam pukul 8lebih...terus ke DOME. sebab susah la nak jalan-jalan dulu dengan anak kecik...adelia masuk ja kereta terus aku susu biar dia kenyang.bila kenyang dia xmerengek.^__^ boleh la ibu dengan ayah minum/makan dengan sewenang-wenangnya..hihihi

DOME alamanda nie baru buka,so servis dia sangaaaaaaaaaaaaaaaaaat slow.bayangkan husband makan dah licin,aku punya makanan baru kemut nak ssampai.TAAAAAAPPPPPIIII,pekerja dia semua friendly..so makanan lambat sampai pun rasa ok ja...sebab pekerja dia baguih2..makanan memang sedap marveles!

apa yang aku makan?

1. citron press RM11.50
2. spicy olio beef RM23.00
3. catch of the day RM26.00
4.lemonade berry  RM11.50

makanan sedap.aku makan nasi tue..tapi kesedapan nasi tue xdapat nak fight dengan kesedapan pasta yang husband makan..gila sedap!

husband dah pesan,nak makan apa...order ja....jangan tengok price makanan..hewhewhewhew..aku nie stock alergik sikit tengok harga mahal-mahal.rasa macam rugi...tapi husband cakap sekali sekala  apa salahnya...baiklah en.suami.heehe.husband makan xhabis pun pasta dia,aku sapu bagi habis..husband makan nasi aku tue sikit.

adelia masa aku makan,dia dah terlentok dah dekat riba ayah dia...sebab dah bosan main sorang-sorang dalam stroller..

husband buang tebiat..
dok rokok sambil dok bbm aku..
=.="



makanan den belum sampai..
masa nie adelia dah merengek..
sebab mengantuk..
husband ambik dia dodoi-dodoi sikit
terus lena.
nak dodoi adelia kena sambil berdiri jalan-jalan..
husband pun tawaf la dalam DOME nie..
selamat la dah tak ramai orang.


time nie adelia tengah qalit tengok fan kecik tue pusing..
saja bagi pusing bagi dia qalit..


sudah ja makan,
terus jalan balik
^___^

untuk husband,
terima kasih kerana memilih saya sebagai isteri.
saya sayang anda dunia akhirat.
xoxo.


tata.



p/s : nak resepi nasi ayam boleh KLIK SINI

Comments

MSfaten said…
Mahalnya air 11ringgit..=_=
anyway, happy 1st anniversary sis!!
Happy ja denga sis bercerita. Semoga berkekalan hingga akhir hayat. Amiin.
=)
Dayang Deno said…
tahniah!! kita sama umur tapi deno belum habis belajar... pakwe pun belum ada... huhu... tahniah again!!! :)
ZAIDAHTUL AKMAL said…
Semoga bahagia dunia akhirat.. Amin...
ieda said…
happy anniversary. semoga berkekelan hingga ke hujung nyawa
piya, hang selalu dok p alamanda??bole laa jmpe!! bawak baby comel ehh!
btw beso dh die ehh..mke sebijik cm hang..haahha~chumel~
ops! lupe..
epi aniversari ke-1.hrp hangpa b2 berkekalan didunia n akhirat. aminn~
piejah said…
Happy Anniversary..
semoga kekal hingga akhir hayat.. amin..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..