Skip to main content

Restoran western yang sedap:: Restoran Sharifah Bangi #3

assalamualaikum.. hye peeps.

malam haritu,husband ajak makan luar..so kami ke bangi..sebab dekat sana kedai makan belambak.area-area redwok dengan austin tue la...nak habaq location dia betul-betul xtau..

kami ke restoran sharifah.masa sampai tue kedai tue sepatutnya tutup pukul11malam..tapi masa sampai tue 10.45malam.selamat boleh lagi order makan.masa aku sampai pun ada 1family baru sampai juga..

so orderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

1.carrot susu RM4.00
2. chickensizziling RM10.90
3. steak RM11.00
4. teh o ais RM2.00


makanan dan minuman aku bagi 9/10..kuah blackpepper dia memang paling sedap pernah aku makan..licin ok..boleh makan macam tue ja..sedap gila!!memang berbaloi la...murah pun murah.

masa makan dekat sini adelia behave ja..hihihi..qalit tengok lampu dekat fan kecik dia tue...*__*

my honeystar.

adelia diam main sendiri ja sampai kami habis makan..^___^ . masa kami baru sampai kedai makan nie..ada sorang makcik nie dengan 2orang anak lelaki dia tengah tunggu order sampai..kita aku baru cecah pijak lantai kedai tue....terus dia tanya..

"anak berapa bulan tu dik?"..

aku jawab " 2bulan nak masuk 3.."

dia cakap " eh berani bawa keluar malam-malam.."

aku : ???? -.-" tapi aku senyum la..


pastu kami duduk sebelah meja lepa,pastu husband tanya "makcik tue cakap apa?...aku habaq la apa makcik tue cakap..makcik tu dalam lingkungan umur 50++ macam tue..

husband tanya:: pasepa xleh bawa keluar ka??

aku : maybe takut kena embun kot...dalam quran xdak pun tulis xleh bawa baby keluar malam..hewhewhewhew..

maybe makcik tue takut kena embun or kena gangguan...tapi kita xkan la nak minta or ingat benda bukan-bukan ye dak..

xakan ada apa-apa jadi selagi tanpa izin allah..so xyah la saiko takut teruk sangat...kalau allah nak bagi jadi,duk dalam rumah pun boleh jadi ......

apa yang mak ingat,rasa,cakap adalah doa untuk anak..aku tak pernah ingat,cakap or rasa yang anak aku akan kena gangguan..kalau kena itu kehendak allah..

pastu masa makcik tue blah,dia pandang ja kami...dah macam jakun..HAHAHAHA..anak aku comel lettewwwwww..hewhewhewhew.


tata.




Comments

Mimy Hamid said…
biasa baby suka berjaga malam dengan baik nya mesti masa pregnant selalu keluar malam kannnn...hihihi macam akak gak la..pregnant tgk wayang midnite la...so Fayel tgh malam behave...takpe niat baik aje..jgn lupe bawa juga ayat kursi di samping baby
deno said…
wah best! :) adelia comellllllll!

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di