Skip to main content

Adeliaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

assalamualaikum.. hye peeps.



rasa macam tak mau  bagi adelia besaq..nak dia kecik molek macam nie ja...bila besaq dah xleh nak cium-cium sangat dah..xleh nak gomoi-gomoi tanpa dia cakap" xyah..xyah"...HAHAHAHA.

sekarang nie buat la apa pun kat dia..dia RELA.ahahaha..

aku selalu sembang dengan adelia.

aku :: "adelia xyah besaq la..xsyok la nanti adelia besaq...mak xleh nak cium-cium kamu dah macam sekarang.."

adelia :: ooo..aaaa..ooo

aku :: "ya...mak tau..tapi nanti adelia mesti xsuka sangat mak dok cium selalu.."

adelia :: aaaa..oooo..maaaaaaa

hehehe..adelia acah-acah paham ja...^__^

adelia sekarang dah pandai "sembang" dengan aku n husband.senyum tue xyah kata la..bangun tidoq pagi-pagi ceria ja muka dia tengok kita senyum-senyum sampai nampak gusi..hehehe..i like!

sekarang waktu malam adelia memang akan tidur.tapi part nak dodoi dia tidur tu memang mencabar.macam nsk berperang ooooo...

situasi masa nak dodoi adelia tidoq

adelia :: wekwekwekwek *menangis*

aku :: syyyhhhh..xmau merengek....mengantuk tidur la..

adelia :: eik..eik..eik...*mengeliat*

aku :: la ila ha illallah....*sambil tepuk2 paha dia*

adelia :: mmmmaaaa..aaaaa...ooo..aaaa..maaaa *ikut kita berzikir sekali*

=.=""


setiap hari,lepas mandi,lepas susu..aku akan bukak buku untuk adelia.waktu sekarang,aku cuma tunjukkan warna hitam dan putih untuk dia.sebab baby akan tertarik dengan warna hitam dan putih diawal umur 3 ke 4bulan. *aku tau pun sebab aku baca artikel dekat babycenter*

so aku memang akan tunjuk warna hitam dan putih berselang seli...kalau nampak dia macam nak boring,aku bukak warna lain pulak.^__^ .sambil tunjuk warna,sambil buat bunyi kucing...bunyi ambulan..bunyi kereta..HAHAHAHA...adelia akan senyum-senyum...tengok warna hitam putih.


sekarang nie,aku bila bercakap dengan adelia aku guna macam-macam intonasi suara.tapi yang aku perasan,kalau aku cakap bunyi macam serius ja..adelia akan menangis. T__T

so kena cakap gedik-gedik..gelak-gelak..senyum-senyum..nanti dia akan jadi seronok pastu senyum-senyum sambil mulut dok bunyi..o000..aaaaa...mmmaaaaa..mmmmm..

kalau acah-acah pegang pipi dia..picit-picit dagu dia...silap haribulan boleh dengar dia gelak kuat....hehehe..tapi yang tue jarang-jarang sekali la..

adelia paling suka sembang dengan ayah dia.ada saja benda dia nak cerita kalau ayah dia dah start bukak mulut..hehhehe...seronok tengok. ^__^.

nanti aku sambung lagi...adelia dah menangis...nak mandi!weeeeeeeeeee...



bye-bye.



Comments

Ina Khairina said…
alahai adelia ni...makin besaq makin bertambah comeiii
cik asam jeruk said…
ya Allah comelnye adeliaaaa..! geram tgk pipi tu..hehe
wahhhh...dah pandai ye dia....
Fatin Khadir said…
Comeiiiiiiiiiiiinyaaaaaaaaaaa......Geram nengok, nak gomoi2 gak rasa... Muka cam piya.....
~ NANA ~ said…
she's soooo beautiful la piya...putih!
Cheyan said…
comeeeiii sgt, putih melepak...hehehe...pandai dah dia respon2...
LynN LoLa~~ said…
comey sgt laaaaaa adelia ni. geram! memang nmpk ikot muke kak safiyyah :D
gadiest ❤ said…
comelnyerr adelia..!!
cam nak cium-cium jepppp!!

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..