Adeliaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

assalamualaikum.. hye peeps.



rasa macam tak mau  bagi adelia besaq..nak dia kecik molek macam nie ja...bila besaq dah xleh nak cium-cium sangat dah..xleh nak gomoi-gomoi tanpa dia cakap" xyah..xyah"...HAHAHAHA.

sekarang nie buat la apa pun kat dia..dia RELA.ahahaha..

aku selalu sembang dengan adelia.

aku :: "adelia xyah besaq la..xsyok la nanti adelia besaq...mak xleh nak cium-cium kamu dah macam sekarang.."

adelia :: ooo..aaaa..ooo

aku :: "ya...mak tau..tapi nanti adelia mesti xsuka sangat mak dok cium selalu.."

adelia :: aaaa..oooo..maaaaaaa

hehehe..adelia acah-acah paham ja...^__^

adelia sekarang dah pandai "sembang" dengan aku n husband.senyum tue xyah kata la..bangun tidoq pagi-pagi ceria ja muka dia tengok kita senyum-senyum sampai nampak gusi..hehehe..i like!

sekarang waktu malam adelia memang akan tidur.tapi part nak dodoi dia tidur tu memang mencabar.macam nsk berperang ooooo...

situasi masa nak dodoi adelia tidoq

adelia :: wekwekwekwek *menangis*

aku :: syyyhhhh..xmau merengek....mengantuk tidur la..

adelia :: eik..eik..eik...*mengeliat*

aku :: la ila ha illallah....*sambil tepuk2 paha dia*

adelia :: mmmmaaaa..aaaaa...ooo..aaaa..maaaa *ikut kita berzikir sekali*

=.=""


setiap hari,lepas mandi,lepas susu..aku akan bukak buku untuk adelia.waktu sekarang,aku cuma tunjukkan warna hitam dan putih untuk dia.sebab baby akan tertarik dengan warna hitam dan putih diawal umur 3 ke 4bulan. *aku tau pun sebab aku baca artikel dekat babycenter*

so aku memang akan tunjuk warna hitam dan putih berselang seli...kalau nampak dia macam nak boring,aku bukak warna lain pulak.^__^ .sambil tunjuk warna,sambil buat bunyi kucing...bunyi ambulan..bunyi kereta..HAHAHAHA...adelia akan senyum-senyum...tengok warna hitam putih.


sekarang nie,aku bila bercakap dengan adelia aku guna macam-macam intonasi suara.tapi yang aku perasan,kalau aku cakap bunyi macam serius ja..adelia akan menangis. T__T

so kena cakap gedik-gedik..gelak-gelak..senyum-senyum..nanti dia akan jadi seronok pastu senyum-senyum sambil mulut dok bunyi..o000..aaaaa...mmmaaaaa..mmmmm..

kalau acah-acah pegang pipi dia..picit-picit dagu dia...silap haribulan boleh dengar dia gelak kuat....hehehe..tapi yang tue jarang-jarang sekali la..

adelia paling suka sembang dengan ayah dia.ada saja benda dia nak cerita kalau ayah dia dah start bukak mulut..hehhehe...seronok tengok. ^__^.

nanti aku sambung lagi...adelia dah menangis...nak mandi!weeeeeeeeeee...



bye-bye.



Comments

Ina Khairina said…
alahai adelia ni...makin besaq makin bertambah comeiii
cik asam jeruk said…
ya Allah comelnye adeliaaaa..! geram tgk pipi tu..hehe
wahhhh...dah pandai ye dia....
Fatin Khadir said…
Comeiiiiiiiiiiiinyaaaaaaaaaaa......Geram nengok, nak gomoi2 gak rasa... Muka cam piya.....
~ NANA ~ said…
she's soooo beautiful la piya...putih!
Unknown said…
comeeeiii sgt, putih melepak...hehehe...pandai dah dia respon2...
lynnlola said…
comey sgt laaaaaa adelia ni. geram! memang nmpk ikot muke kak safiyyah :D
gadiest ❤ said…
comelnyerr adelia..!!
cam nak cium-cium jepppp!!