Skip to main content

supplement yang sesuai untuk mengelakkan vagina kering dan keputihan melampau selepas bersalin dan berpantang.

assalamualaikum.. hye peeps.

ini boleh dikira testimoni dari aku juga la untuk produk shaklee.sebab aku sendiri makan dah dekat 2bulan.result memang TERBAIK la.aku start makan produk shaklee masa hari ke 5berpantang.

aku ambil full set shaklee untuk penyusuan.untuk banyakkan susu alfafa adalah salah satu pil yang bila kita makan memang susu akan banyak,keputihan akan kurang dan vagina xkering bila having seks.

kebaikkan alfafa :

1.mengurangkan keputihan.
2.mengurangkan sembelit.
3.merapatkan vagina.
4.melawaskan kencing.
5.milk boosters.
6.melancarkan peredaran darah.
7.mengelakkan vagina dari kering dan dapat menyelesaikan masalah wanita yang lain.


alfafa nie sejenih tumbuhan,kalau makan rasa macam sprulina.tapi alfafa ni panas.dia akan buat kita berpeluh,memang panas la.tapi xeffect baby dengan syarat kena minum air masak banyak.

so aku dah tak risau pasal keputihan dan masalah vagina kering masa make love.bila xada masalah keputihan,miss V kita pun xberbau busuk or apa. ^___^

TAPI,alfafa or sebarang produk yang ada alfafa,kena tunggu baby sembuh 100% dari jaundis.baru boleh start makan alfafa.sebab alfafa ni panaskan..masa baby jaundis benda or makanan yang panas badan macam jamu,halia,rempah ratus memang kena tinggal.

macam aku sendiri,kak hasnita dah cakap awal-awal yang alfafa kena tunggu anak sembuh 100%.itu pun aku bagitau condition aku sebelum aku ambik supplement shaklee,aku cerita habis-habis history adelia semua.

adelia jaundis sebulan,bila pakar kanak-kanak confirm yang jaundis adelia dah xada,baru aku start ambil. ^___^.

sharing is caring.

tata.

Comments

Mimy Hamid said…
memang panas ..akak try set trial..baby cirit la
safiyyah osman said…
saya adelia xcirit ..maybe sbb mnum ayaq byk kot...tp mmg pnas gila bdan...
~ NANA ~ said…
betol2...kalau anak ada jaundis, jgn mkn alfalfa...tunggu dia baik dulu :)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di