Skip to main content

Restoran western yang sedap : HR STEAKHOUSE kg baru #2

assalamualaikum.. hye peeps.

kerja membina badan dengan western food sajo..hihihi...semalam aku ikut husband keluar makan dengan kawan dia sorang..so lepa plan jumpa dekat HR KG BARU nie...

western food yang harga dia masyallah murah gila babeng!dah tue belambak pula makanan dia..tapi bila dah murah+sedap manusia memang ramai ya rabbi la..tak putus woh orang yang datang.

adik dan kakak..hewheewhewhew
;p


sampai HR dalam pukul10 macam tue..
sebelum tue singgah ke lain dulu
bawa adelia jalan-jalan.

apa yang aku order??
meh tengok.

ini chicken combo..
tapi aku makan chicken combo +mussel RM14.00
dalam satu pinggan ada :
ayam seketul besar+lamb 2ketul+udang 6ekor+tiram 3ekor+roti 2potong+coslow+kentang putar+kacang dlm tin tue apa nama dia?hahaha..+sepotong lemon.
tiram dia masak memang cun2..xrasa hanyir
lamb dia pun best xliat pun..
ayam dia terbaik!
udang pun ok2 la..


gambar aku google sajo..
tapi gambar tue just chicken combo ja..
nak snap gambar gelap gelita sangat..
kredit : eyriqazz

beza chicken combo dengan chicken combo+mussel nie cuma ada tiram saja.

husband makan steak..
harga RM12 kot tak silap.



 minuman besar gedabak macam dekat austin juga..
tapi harga murah 50sen
aku order carrot susu juga..
tapi carrot susu dia cincai..
xsedap..
maybe kalut kot kan..
manusia ramai..




itu sahaja nak cerita.

kalau nak murah+sedap+masakan pun ok boleh ke HR STEAKHOUSE.

chicken gorden blue dia RM8.00 saja nok!berbaloi2...


bye.

Comments

Ina Khairina said…
perghhh murah bangat tu!k.ina mmg selalu mkn kat kg baru,pasni leh la try
DYatie ABakar said…
yummy nyerr tengok...boleh meleleh air mata...eh? air liur.. :)
Nurul Aziz said…
HR memang murah.. ramai orang.. kadang-kadang fedup je tunggu amek order. Haha, fedup2 pun pergi jugak, sebab murah :p Mana nak carik kat tengah2 kl chicken chop rm10 kan..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..