Skip to main content

Port Luck bersama dengan blogger HOT MAMA

assalamualaikum.. hye peeps.

semalam aku join port luck with blogger-blogger lain.1st time jumpa.^___^. semua hot mama.HEWHEWHEW.blogger yang join, kak yus,kak ina,kak mimi,kak kasih dan sorang lagi hot mama..terlupa nama lak.

kak mimi sampai agak lewat.aku,kak ina,kak yus,kak kasih memang sampai awal.so kami semua tunggu kak mimi sampai.aku pun tunggu sebab ada bawa hadiah untuk fayel.aisyah pun dapat. ^___^

kak yus datang dengan husband,amaani,aisyah dengan makcik(mak kak yus), kak ina datang dengan husband dan 2orang hero,aku bawa husband dengan adelia.kak kasih bawa anak saudara.meriah dengan budak-budak gitu..fayel,adelia dengan aisyah ja yang relax..hihihi..

meh layan gambar.



ya makan!
kak yus bawa mee kuah
kak ina bawa kek dengan karipap pusing
aku bawa fries sajo..
kak mimi bawa bihun goreng singapore
kak kasih bawa kfc
semua sedap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hewhewhew



sakgi ada yang kutuk kata aku pakai bedak selepung pulak!
hewhewhehwhewhew
aku bersih dari sebarang make up okeh..
hewhewhewhew kuasa 2.
tang part makan..
kami dua memang laju.
^____^
mee kuah sedap!
nak tambah segan..
HAHAHA


adelia baik ja..
xmerap pun..
kalau duduk rumah merap..
bawa jalan xmerap..

adelia tengok ja fayel..
nak ngorat fayel letewww
hehehe



husband den xberenggang langsung dengan anak dara dia..
^__^


turn anak dah settle..
turm mama-mama lak..

kak ina dan aku.
^___^


kak ina n kak mimi


 lasssssssssssssssstttt..



disebabkan terlalu banyak camera..
mata semua dah xtau nak tengok mana..
hehhehe


hope boleh lagi join port luck macamni..
^_____^

best!!!




Comments

ZAIDAHTUL AKMAL said…
wah, seronokyer...gathering kat mane ne??
Ina Khairina said…
wahhh laju piya update,hehe...mmg respect hbs la kat eli,langsung x berenggang dgn ank dara comei dia,k.ina nak dukong adelia mula tu pun takut2,takut eli x bg!hehe

ni dok plan nak wat lg ahad ni,kalu jadi nti k.ina habaq piya ehh
safiyyah osman said…
Kak ina: wokeh!apa2 kak ina roger noh..

Zyash: dkt taman botani,putrajaya :)
malu nak tambah rugi la....hehehehehe...xyah malu2....kat mama akak tue...semua pakat panggei dia maktok..so bleh la panggil dia maktok jugak...hehehehhehe..next time ada rezeki kita jumpa lagi na...
SUHAIDA said…
wahhhh...seronoknyeee..best2
♥ ROS ♥ said…
Wah best nyer.. Kak mimi n fayel pun ader.. Bestnyer klu dpt join... Hihihi
Mimy Hamid said…
first time jumpa piya tapi tak sempat beramas mesra...sori la lewat sikit..dan tak tau ada baby adelia...nant next dtg aunty mimy bagi adelia hadiah yer..ciann dia omel omel..anak daddy ni..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..