Skip to main content

Nur Adelia 2bulan.

assalamualaikum.. hye peeps.

macam tak percaya adelia dah masuk 2bulan.sepanjang jaga adelia nie,masyallah perasaan tak dapat nak gambarkan.walaupun malam-malam adelia susah tidoq...hewhewhew

sekarang,tiap kali nak masuk tidur husband yang dodoi dia.aku lena sat.kadang sedaq2 husband dah terlena dekat adelia..adelia kalau ayah dia yang dodoi mau tidoq..kalau mak dia dodoi ayooo..dok ajak bersembang dengan nak suruh dukung ja.

kemarin bawa adelia p kk salak tinggi untuk cucuk 2bulan.almost 3jam juga tunggu sebab aku tak ada buat temujanji..timbang adelia dengan ukur tinggi..

my honeystar.
^________________^



adelia good girl..timbang xbunyi suara...ukur pun xberbunyi..relax ja dia ...^__^

berat dah 4.5kg,tinggi 55cm.

ramai yang tegur adelia nampak besar..kebanyakan ingat dia umur 3 4bulan...tapi aku nampak adelia kecik ja...nurse pun tegur kata nampak besar. ^___^

masa jumpa nurse,nurse tue check perut dia..check dia respon pada kejutan ka dak...nurse cakap adelia sangat cepat respon.hehehe..gumbira hati kami suami isteri.

adelia pandang ja nurse tue...sesekali ja dia merengek...

semalam nurse explain pasal suntikan tiap-tiap bulan..so kemarin dipanggil suntikan 5serangkai.dan akan demam.aku minta ubat demam siap-siap.

ubat demam tue sekali dengan tahan sakit.bekas cucuk tu aku balik tuam dengan air suam pulak,ikut macam mak tiri aku ajar.

part nak bagi adelia minum ubat 50senang,50susah..hehehehe..pandai dia luah..tapi habis juga.^__^

aku bagi guna bekas macam cawan kecil tue,aku dah belajar dulu bagi adelia minum guna bekas macam cawan tue masa kena tahan wad dekat sp dulu.nurse dekat sana ajar sekali terus aku boleh follow.mula-mula dulu takut juga..tapi ddah lama-lama ok ja rasa.cuma kena slow-slow..


adelia sekarang dah pandai senyum nampak gusi dah..^__^.dah pandai nak sembang.aku cakap dengan dia,dia pun macam respon..hihihi.lawak pun ada.

aku asyik ia kan ja apa yang dia cakap macam aku paham..hihihi..adelia pun macam paham ja apa aku cakap sebab dia respon tiap kali aku abis cakap dengan dia sambil senyum-senyum..hewhewhew..

seronok ada anak..tapi kena tahan part-part yang dia susah tidur,suka merengek tu jala..tapi bila pandang ja muka anak..ya allah..hilang semua penat.

itu jala yang aku nak kongsi.

tata.

Comments

adelia comel sngat !!

hewhewhew ! =D
SUHAIDA said…
aqilah 4.9kg..samelah cucuk 2 bulan dah.tp su xbg ubat demam tu..nurse kata klu nmpak cam nak demam br bagi..Alhamdulillah aqilah antibodi dia kuat.
~ NANA ~ said…
comelnye adelia...mcm muka piya la...hehe
Cik Dania said…
Ya Allah,comey nya adelia..mulut dia tiga segi lah! comel nyaaaa! ;))
Hana Soffelia said…
Comelnya Adelia, dh 2 bln. Jap je masa berlalu. Moga Adelia sentiasa sihat.
Mila Ahmad said…
ala cutenya adelia nie.
Unknown said…
comey:) bambam lagi,hee...
Nomad Melayu said…
Assalamualaikum,

This gonna ruin my EGO but I'm going to say this.....

"COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL TO THE MAXXXXXXXX!!" >.<

Subhanallah, semoga Adelia ni sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik dan dapat dibesarkan dalam suasana yang baik dan bahagia! :)
DYatie ABakar said…
Arissa umur 2 bulan org kata 4 bulan...huhuhuhu...Kalau saya pulak, setiap kali lepas Arissa cucuk, saya terus sapu vicks..Alhamdulillah...

Nur Adelia Comel!
Fk said…
comel adelia!

nanti baby nak masuk 3bulan dia akan tido lena..sampai kita rindu saat berjaga dengan dia..hehe
ana liyana said…
comelnye...!!!! geram tgk bibir ngan pipi adelia.
Lyena Vee said…
comel sungguh! rasa nak kiss2 pipi tu. hehe

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi