Skip to main content

Nama krim untuk jahitan bersalin yang tertetas.MUST HAVE!!

Sebetulnya dia bukan krim,tapi jelly..sejuk ja kalau kita guna.

Just guna besar 5sen ja.tapi guna just kalau jahitan tu tertetas sikit..tapi kalau banyak pun guna jala kalau takut jumpa dr.

Macam aku tertetas dalam 1inci kot.so aku guna 5hari macam tu terus dah macam bercamtum.dia macam gam.

Aku sapu tiap kali lepas mandi.tapi aku tunggu bekas tetas tu dah betul-betul lega.

Kira bahagian lain dah bercamtum elok..sebab kalau x,aku xberani nak kangkang.seriau!!

So,masa aku sapu jelly nie,memang bahagian bawah(aku tertetas bahagian atas) dah bercamtum elok dah.cuma hat bahagian atas tu ja la kita akan nampak dia terbuka xbercantum.

Tapi ni dah ok :).cuma nak tunggu hat bahagian dalam pulak la..sebab still rasa ngilu lagi kalau aku kencing bukak paha sikit.

Tapi aku tanya makcik aku,dia cakap normal.memang akan rasa ngilu sikit.

So try cari dekat farmasi or mana-mana..kot2 la kat farmasi hospital ja ada kan.

Harga semua aku xtau,sebab aku dapat free..

Tata.

Comments

ZAIDAHTUL AKMAL said…
Save image nak betau kat member coz dia tgh pantang sekarang... thz for sharing.... =)
Kami said…
ape nama krim tu?
Anonymous said…
segera mencarik~ aiyo..sengsara..
Unknown said…
dkat klinik luar pon ade jual..
Anonymous said…
sori.. sy nk tanya yg tertetas tu kt laluan drh tu ke?sbb sy kt situ mcm xbercantum je n melecet..bng pun ada lg kt dlm tu.. doktor bg krim neomycin.. krim yg awak pakai tu brp hr leh nmpak kesan?sy sbnrnya risau xbercantum balik..

sy search krim tuk jhtn terbuka td nmpak blog awak.. thanks 4 sharing.
safiyyah osman said…
Hye anon.. sya tertetas dkt tmpt nurse gunting tu...jdi terbuka..tp xmelecet..or xrsa sakit pun msa tbuka... mayb awk suka jln kepit kot..cuba jln bka kaki skit.. krim y sya pakai ni lmbt kesan dia...until now bekas tetas tu ada lgi y xcantum...ambl msa lambt utk cantum..tp jgn risau..akan cantum semula sbb isi kita ni hidup...

Anonymous said…
Nk tnya luka awak dh ok ke? Krim tu berkesan tak? Zila
Anonymous said…
Memang akan bercantum ke??risau org ckp xcntum smula?

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di