Terima kasih ya allah kurniakan DIA untuk aku.

Suami yang bernama Adly Yusop.

Dia yang jaga aku selama seminggu berpantang nie.ya allah,semoga kau limpahkan pahala kepada dia.

Dari sekecil-kecil perkara sampai ke besar,Eli yang buat dan tolong.rutin dia totally berubah.

Pagi-pagi Eli  siapkan breakfast,bancuh susu untuk aku minum,sediakan makanan untuk breakfast.

Siapkan air untuk mandi waktu pagi.dia xbagi aku mandi air sejuk,dia masak air untuk buat air suam,setiap pagi selama seminggu ni.

Pakaikan dan buangkan aku stoking setiap kali lepas mandi atau pergi toilet.tolong lap badan,kaki lepas mandi.

ya allah,setiap apa yang Eli buat,mulut xlekang dengan senyuman untuk aku.

Tengahari masak nasi untuk aku makan,panaskan lauk,buat sayur.malam pun sama.

Setiap hari aku minum susu lebih dari 10kali.kadang sambil aku menyusu adelia,sambil dia tolong suapkan roti cicah air susu dalam mulut aku.

Setiap kali aku terjaga adelia minta susu,setiap kali tu juga Eli bangun sama.

Kadang husband yang tukarkan lampin adelia,sapu minyak yuyi..

Bawa pergi berurut,balik rumah panaskan tungku..tolong pump susu untuk adelia..

Syukur alhamdulillah..

Tak ada apa yang dapat aku balas untuk kebaikan yang husband dah buat kecuali cuba jadi isteri yang menyenangkan hati dia.

Terima kasih ya allah sebab jodohkan aku dengan mohd noradli bin mohammad yusop.

Comments

Eliyana said…
amboi! sukanya dia..macam dah tak sabar nak main dgn adelia...
kemma said…
terharu akk...yup jd isteri yg solehah..:)tahniah 4 both of u
alhamdulilah. semoga piya bahagia selalu. :)
Burgh~ Jeles mak bila baca entri ni. Suwit nya korang~ :D Mog akorang kekal sehingga akhir hayat ;)
veesakura said…
terharu baca. syukur alhamdulillah. bertuah piya. semoga kekal bahagia selalu. aminnn
~ NANA ~ said…
alhamdulillah...untungnya piya ada suami yg ringan tulang camtu :)
Lydia said…
alhamdulillah.. setiap yg pahit ada manisnya.. semoga rahmat allah sentiasa bersama kalian..
[m]i[s]$[y] said…
=) bestnye. congrats for new born..
Anonymous said…
Mengalir air mata akak baca entry kamu ni dik...semoga korang kekal bahagia hgga keakhir hayat...

Popular Posts