Skip to main content

Suppliment yang aku ambil masa berpantang.

Aku xambil jamu,xpakai barut..sebab jamu kan panas,adelia pula sampai sekarang still jaundis..



Barut pulak aku xpakai sebab barut aku barut herba,takut pulak nak pakai,sebab takut badan adelia jadi gatal-gatal pulak kena herba tu masa aku dukung susukan dia.



Adelia pulak jenis malam xmau duduk atas tilam dia langsung,nak tidur atas dada aku ja sampai ke pagi.



Aku cuma makan set shaklee tue saja.



1. Shaklee vita-lea - mengandungi 12vitamin 7galian yang diperlukan oleh tubuh badan,lengkap dengan zat besi.



2.Shaklee vita-c - mencegah kelenjar daripada rosak dan berdarah.penting untuk pembentukkan kolagen dan bertindak sebagai anti oksidan.



3. Shaklee B-complex - baik untuk urat saraf,membantu untuk meningkatkan pertahanan badan,membantu mengurangkan stres dan bertindak sebagai penenang.



4. Shaklee ostematrix - mengandungi vitamin D,calcium,magnesium,zink,copper,manganese,boron.



5. Shaklee alfafa complex- raja segala tumbuhan.membuatkan sistem badan berjalan lancar,sebagai milk booster pada yang menyusukan anak.membantu dalam hal kewanitaan dan menyelesaikan masalah keputihan.



6. Shaklee energizing soy protien - untuk buat badan kuat dan bertenaga.





Set ni aku beli yang percubaan sahaja.percubaan 1bulan RM 260 kot xsilap..order harini,esok terus sampai.



3hari aku makan,air susu memang kawkaw banyak..tapi dengan syarat,sehari mesti minum 3liter air.



Aku minum lebih.syooooookkkk tengok susu aku banyak..



Dan badan aku pun rasa ada tenaga even tidor kurang dari 4jam sehari..still rasa ada tenaga.



Try la pada yang nak try,beli siap-siap untuk pantang,makan ubat ni lagi bagus dari makan jamu.



Tapi alfafa tu kena hold dulu,tunggu baby confirm jaundis xda baru makan.



Kalau aku,aku rekemen ambil dengan akak hanita,sebab dia explain kawkaw pasal cara pemakanan ubat ni..banyak tanya pun dia ok ja..layan elok.



RM260 tu dah sekali postage ok.



Selamat mencuba!!





Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

FieZaLieSa said…
mcm nk try jugak shaklee esp 2..

dear, meh jengok blog sy pasal jaundis..kot boleh kurangkan jaundis adelia..

http://fiezaliesa.blogspot.com/2012/03/ubati-jaundice.html
ana liyana said…
pia.. ana nak try makan shaklee juga.. tpi x tau nak ambil supplement yg mane.. boleh bagi ana link mane2 source x? sbb ana masih lgi google sebanyak info yg mungkin.. thanks.

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..