Skip to main content

Nur adelia admit ward buat kali kedua.

Baru hari tu hapie sebab adelia dah boleh discaj.

Now adelia kena admit balik sebab jaundis adelia naik over 250..

Memula masa discaj bacaan dia 196..aku bawa balik adelia ke rumah dengan harapan kuning dia akan turun n lega.

Esok tu,bawa repeat dekat kk naik 238..ok dah start susah hati.

Lusa repeat lagi,turun 223..

Harini repeat lagi jadi 280!!!!!!

Hospital putrajaya xmau admit adelia sebab bagi lepa xtinggi..kena tunggu 315 baru admit..

Serius aku gelabah.

Husband terus bawa aku,dengan adelia balik kg.sebab dekt hospital besar sungai petani 250 lepa dah admit baby..

Gerak dari sepang dengan husband macam orang gila.risau.susu aku pun xbanyak.adelia macam xcukup air..kesian dia.

Sampai hospital besar sungai petani,dalam pukul10 macam tu.

Last!..aku dengan adelia admit masuk wad..alhamdulillah.

Lega sebab adelia boleh duduk bawah lampu hilangkan kuning dia.

Now adelia duduk sebelah aku macam gambar atas tue.

Kesian tengok,tapi untuk kebaikkan dia..adelia kuat.kuat macam ibu dengan ayah.

Terima kasih husband.kami sayang kamu.

Semoga adelia kuat..dan sembuh dari jaundis.

Tata.

Comments

YanaHime said…
salam piya...baby akak pun penah kena macam ni, jaundis tinggi jd akak faham piya mesti susah hati...dr apa yg penah akak lalui, doc akan suruh kita bf baby kerap & make sure baby kerap kencing berak...be strong, ok..jg diri sbb baby perlukan mommy dia..insyallah, piya & adelia akan dapat tempuh semua ni dengan selamat
Get well soon baby adelia! Balik kg tu mesti da cepat okay kann :)
Get well soon baby adelia! Balik kg tu mesti da cepat okay kann :)
Lyena Vee said…
ciannya adelia..moga cepat sembuh ya sayang..
flying.high said…
Get well soon Adelia! Adelia kuat! <3 :D
NoRr said…
get well soon baby! wow...nak tgu 300 over baru admit??siann anak kan..luckily cepat bertindak balik hantar hospital lain...my baby dulu 225 pun dah admit. xpe, keep breastfeeding ur baby.nt akan turun dgn cepat, insyaAllah...masa my baby admited dlu pun i had the same problem, susu tak banyak, tapi sy pam n pam n pam every 2 hours....after seminggu mmg susu sgt2 byk...
Fk said…
get well soon baby adelia..

ibu jangan sedih2 tau..ibu kena kuat semangat utk adelia..
Unknown said…
semoga cepat sembuh adelia....
Dani Baharim said…
teruskan penyusuan setiap 2 jam. kalau bby tdo kena kejut n bgi munum jugak. main2 skit kt bawah dagu masa menyusu. baru babay bnyak minum. kena set otak piah yg susu piah cukup utk bby. lagi satu piah jgn mkn lagi bnda2 panas. spt lada hitam, halia muda n lain2. set ibu basalin pun jgn mkn lagi n juga ubt hsptal. akak pun dah merasainya masa bby 1st n 2nd. hmpir sblum juga la kuning bby akak ni..
shuhadah Zainol said…
cepat sembuh adelia...
Lydia said…
be strong.. byk putus asa susukan little princess.. yakin! insyaAllah..
semoga baby comel sis cepat sembuh ok ..
Ya Allah , permudah kan lah segalanya ...
Husna Hadzarami said…
Nak komen tapi ramai dah bagi nasihat yang sama.

Keep on breastfeeding ye, lagi kerap baby minum, lagi kerap dia kencing and berak, lagi cepat sembuh. Kuning tu akan keluar melalui kencing berak dia tu.

Dulu Ammar Yusuf kena jaundice masa tu kita tengah nipple crack teruk gila, menangis everytime nak breastfeed dia. Tapi Alhamdulillah 1 malam je duduk wad, esoknya dah turun banyak jaundice dia and terus boleh discharge.

Get well soon Adelia! Safiyyah take care jugak k.
Unknown said…
get well soon adelia..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..