Skip to main content

Jahitan aku terbuka.

Tadi nurse mai check adelia,so aku suruh dia check jahitan aku sekali.nak tengok sendiri xberani.

Dia check,dia cakap "dekat bahagian atas sekali tu terbuka,dekat bahagian lain ok,kering elok bercantum".

Aku terus cuak..aku kata "kena jahit balik ka?..kalau tak jahit xboleh?"

Dia cakap "xboleh..nanti jadi luas..ha!.."

Aku sebenarnya dah fobia gila part kena jahit ni..sakit.boleh rasa ngilu kena jahit tue sampai sekarang.

Nurse fariza tu suruh aku p klinik private minta dr check dan dengar apa dr nak kata.

Kalau kena jahit,jahit..kalau dr tu bagi krim..sapu ja krim tu..

Dia rekemen beberapa klinik untuk aku p.haiiisss la..aku takut wei..

Trauma..fobia..aku pulak jenis xtahan sakit.kalau minum air gamat agak-agak boleh cantum balik x isi tu?

Nurse tu cakap,terbuka maybe sebab aku banyak berjalan masa awal-awal dulu..yala mana xberjalan..ulang alik,jalan jauh-jauh p hospital..

Miss V kena jaga betul-betul ..nanti laki lari..aku sungguh fuck bila ada yang cakap macam tu dekat aku..dah dekat seratus kali aku dengar selama aku pantang 21hari ni..

Memang semua lelaki penting poen jaka?..poen bini dah xsedap terus nk cari lain?nak cari poen lain hat sedap?dasar barua la macam tue..

Fakap gila aku rasa bila dgr statement mcm tu..

Lagi fakap bila dok pikiaq pasal jahitan aku yang terbukak ni.seriously,jgn harap aku nak beranak lgi dlm masa terdekat.

Cukup la sorang.



Tata.




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

('',)pzAEdy~ said…
uishh sis, seriau dgr. huhu. papepun g la klinik ea. takut jadik lain.
biasanya misi / nurse memang akan cakap lagu tu bila sampai bab jait menjait ni...

cam hampeh ja...
ReYNa said…
btul.selalu dengar org ckp macam tu especially orang tua2.tensen giler.laki kite syg bukan sbb tu je kan
♥ ROS ♥ said…
Sabar kak pya jgn marah2 yer.. Bkn untuk suami tp untuk diri kita jgak... Pengorbanan seorg ibu mlahirkan.. Normal la tbuka balik tu, lbih baik dr ibu2 yg bedah perut.. Jahitan kat situ seminggu dh leh baik.. Jgn sedih2... Apa2 msg ros yer... :) cayang kak pya...
YanaHime said…
adui! dengar pun dh segheyau...apa kata try makan buah oren, klu tak lalu ikan haruanlaa...klu mkn dua2 pun lg ok...tp pi check doc dulu...
l.a.d.y.b.o.s.s said…
Akak, sy pn bru abes pntang..arini 51 hr..aritu pn jahitan sy tertetas jgk..nurse mmg srh p jht smula tp mmg xsanggup huhuu..last2 p check kt klinik private..lega bila doc ckp xperlu jht smula sbb just kulit luar ja..doc cuma bg krim sapu n alhamdulillah semua dh cntum..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di