Skip to main content

shopping barang baby lagi..

assalamualaikum.. hye peeps.

Harini jalan-jalan shopping barang baby lagi. Suka gila!!tapi disebabkan dah jadi konpius pasal jantina baby..aku ambik warna selamat..putih dan warna-warna yang boy or girl boleh pakai..

Tapi aku beli xbanyak..insyallah esok nak continue lagi p beli..

Harini aku beli baju dekat anakku 2helai..50% less..murah gila!kain elok..aku beli lengan panjang punya satu,pendek satu..kalau x,nak borong banyak..tapi p sale tu lambat..tinggai dua tiga helai ja lagi baju untuk newborn..frust!huhuhu

Lepas tu masuk mothercare..saja nak tengok-tengok..barang baby dekat mothercare ni mahal gila kan..kalau nak jadi member kena simpan resit sampai RM800 baru boleh jadi member..jenuh nak shopping!hahaha..

Tapi aku ambik set gromming untuk baby..harga 89.00 kot..tapi diskaun tinggal 75.60 kalau xsilap..brand mothercare...



Dia compact set..senang nak angkut bawa p mana-mana..sebab ada beg sekali..dalam tu ada sikat,berus gigi,brush,bath termometer,gunting,kepit kuku,sedut hingus...

Sekarang,tinggal nak beli stoking..sarung kaki sarung tangan..dah settle part pakaian baby semua boleh fokus dekat part lain pulak.

Comments

CikAnyss' :O said…
wahh ,, 800 . gud luck

jom baca nak ?

http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/12/kalau-lah-binatang-boleh-bercakap.html
LiAnA said…
akak jwb kat sini jelah yer.. hihi

rocker tu brand fisher price.. akak beli time less dapat 299.. harga asal dlm 349 tak salahnya..

rocker tu boleh guna from newborn to toddler.. kira boleh adjust tinggi rendah jd kerusi ect.. boleh tgk kat sini http://www.onebabyworld.com/fisher-price-newborn-to-toddler-rocker-blue-sky-collection-p-2696.html


pasal playpen tu takyah beli sekrg pun takpe.. biasa bby ni time pantang dia nk tido dgn kita.. tp kalau dh ada babycot takyah beli playpen..

bagi akak sng jer.. beli benda yg kita nk guna masa dlm pantang.. yg lain kemudian pikir..hihi
safiyyah osman said…
kak liana : baiklah akak!hehhe..xbeli pon babycot...playpen pun maybe ambik yang kakak saya punya...jimat..hihihi...cuma bekenan la tgk rocker tue..tq akak:)
Eliyana said…
salam piya,

akak LIKE grooming set tu, cute...

advise, beli sarung kaki & tgn lebih sket sbb mmg akan byk tukar, esp bila baby start hisap jari dia...*klu da hisaplaa*...

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di