Skip to main content

Rocker untuk baby yang bakal lahir nanti.

assalamualaikum.. hye peeps.


dah selamat membeli rocker.pening juga la nak pilih yang mana kan..sebab tengah aim dua jenis rocker..harga pun lebih kurang...cuma beza tang warna ,keselesaan dan keteguhan..AHAHA

aku berkenan rocker brand fishes price...husband berkenan rocker brand maclaren..harga dua-dua RM399.kelebihan dia kalau diikutkan sama banyak..

meh tengok..

 rocker maclaren
rocker nie boleh tampung berat baby sampai 10kg macam tue dan ikut saiz baby juga..
kalau 9kg tapi keding..kecik molek boleh ja duduk..
dia boleh bawa p travel mana-mana..kot nak lepak mana-mana kan..
boleh ja bawa..
saiz dia nak kata besar gedabak sangat x..
kalau kita buat dia jadi pack nampak macam saiz car seat ja..
dia boleh vibrate tapi xada music..
dia ada tempat gantung mainan juga..
xpayah lapik apa-apa bila letak baby sebab dah ada tempat tebal untuk buat baby selesa..
harga RM399 macam tue..

tapi macam gambar dekat bawah nie limited punya design..
kalau yang ada dekat malaysia nie biasa ja..
xada belang-belang cun tue..



rocker fishes price.
boleh guna sampai 18kg lebih kot dan dia boleh jadi kerusi juga...
anak 4tahun pun boleh duduk.
sebab dia newborn to toddler..
harga sama macam maclaren..
RM399
cuma dia tak boleh la nak angkut bawa p travel
kalau nak angkut kena buh kotak kot..
rocker nie pun ada vibrate..
cuma kalau nak letak baby kita kena lapik dengan kain tebal dulu sebab dia xada tempat khas pun untuk bagi baby selesa..

warna memang gila-gila punya striking..
elok untuk baby la kan..


so mana satu pilihan aku dengan husband???
lepas bincang gila-gila..
sampai ke kedai baby tue ..
tengok dua-dua..
last kami sebulat suara ambil yang ...............



NIE!!
ambik warna merah sebab menarik.
^____^
harga lepas diskaun
RM319.00
mainan dia semua washable
termasuk la tempat tidur dia semua..







so sangat puas hati!!
tapi rocker nie xada warranty..
semua rocker dekat kedai bb store world tue xada warranty..
cuma kalau ada kerosakkan dalam masa 7hari boleh p tukar..


habis cerita pasal rocker...

masa aku p beli rocker nie..
sesaja cari breastpump medela...
nak yang manual RM99 tue..
tapi stock habis..

maybe nanti pergi beli dekat mothercare kot..
aku cuma rembat pad bra yang pakai buang tue 72pcs dengan harga RM31.00 after less.
dengan palstik nak simpan susu dalam freeze 25pcs RM12.00

itu sahaja story aku untuk harini.

^___^



Comments

sha said…
ritu sis ade nengok sale kedai manjaku breast pump yg jenama tommee tippiee(bateri/electrical)RM199...tgh sale kt kedai baby manja...
~ NANA ~ said…
nana pun suka kaler merah kalo utk baby! hehe...yg maclaren tu lawaaa la
Anonymous said…
aritu ade anak buah pakai yg rocker fisher price.. comel gak.tp yg merah ni smart.. and nmpk lagi thn compare tu fisher price nye brand.. :)
Anonymous said…
Salam... Kt mne nk beli rocker maclaren ni? Xpena nmpk pun?

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi