Skip to main content

Review :: muka ibu mengandung 5bulan 2minggu.

assalamualaikum.. hye peeps.


HAHAHAHHAA.baget macam artis.

serius sekarang aku gedebab..gemuk...segala macam "ge" ada...

tapi aku xtau sekarang berat aku berapa..rasanya dalam 63KG kot...rasanya la...

malam jumaat tue aku saja sembang-sembang kosong dengan husband...husband macam biasa layankan saja aku punya sembang kosong tue...

"b..nanti pas bersalin i nak joging....."

disambut dengan gelak ketawa si suami...

HAHAHAHAHA =.="

"B.i sungguh-sungguh nie nak joging nak kurus..baru u jaga i elok..."

husband balas "joging la...hahaha"..

"tapi u kena janji beli i gerder yang harga RM2000 tue....u dah janji kan...."

disambut dengan gelak ketawa husband kali ke dua...

HAHAHAHAHA  =.="

"kena beli juga geder tue..baru kurus....hahahaha..."

"u makan kena jaga sama..."

"i memang nak jaga pas bersalin..nak badan tiptop ...tek besaq bontot besaq..."

HAHAAHHAHA  =.="""""""""""""""

begitulah angan-angan aku...tapi serius wei..aku nak badan meletup-letup....sebab baru boleh tackle hati suami....

aku rela dia nak suruh pakai apa pun....kalau dulu mati-mati nak pakai apa yang aku suka..tapi sekarang,aku nak pakai apa yang dia suka..tapi kena beli untuk aku...

alasan aku..

"i xpandai pilih -pilih baju.. ...."

HAHAHHA ^___^


bebel panjang gila...

nie muka aku... time mengandung 5bulan 2minggu.

 time nie baru gerak balik dari klinik..
dan
snap dalam kereta sambil tunggu husband beli barang untuk kedai baju dia..
segan nak snap time dia ada..
HAHAHAHA
ai malu..
=.="


aku gemuk...
tue habis style dah buat muka konon bujur..
HAHAHA


ok
bai.

Comments

Abesa007 said…
sekarang kitorang tengah belajar embryology, kak :)
safiyyah osman said…
hehehe...wah!msti leh byang tiap2 bulan baby tue dha jdi mcmna kan....belajar sungguh2...^____^..good luck!
holaulala said…
wah! bakal jd mama! bahagianye dia..hee! congrates!
Eliyana said…
biasalaa klu muka org mengandung ni chubby....yg penting sihat & happy
gadis melayu said…
dh 5 bulan dh.. cpt betol masa berlalu.. doa moga semua selamat.. amin..^_^
Nadia Dzarief said…
hihi...
klu tgh bF baby xpyh nk diet2 sgt lah.. tp tym tu tek memg besaq.. huhu..

lg 1, klu da ada bb, keta tu confirm jd sempit.. i tau cuz i pon pkai keta yg sama.. balik kg je, penuh brg baby sorg,... =p
piyah..awat nk malu amek gmbr dpan eli? hehehehe

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..