Skip to main content

Outlet dan website kedai menjual barang baby.

assalamualaikum.. hye peeps.


aku gigih gila cari outlet-outlet yang jual barang baby...servey harga...dan semua yang di jual harga lebih kurang ja...

niat hati nak tunggu ada fair dekat mid valley...sogo.....kalau nak tunggu warehouse macam xlarat ja nanti nak kena berdiri bagai...HUHUHUHU...

aku ada la tengok outlet baby yang mana dekat dengan sepang...xpon memang kena p jalan-jalan jauh sikit la kan....sepang mana ada apa...kedai baby macam hidup segan mati xmau ja aku tengok...T_____T

checklist pun dah buat..harga pun dah servey..mana yang ada jala aku boleh tengok pun....

aku dapat 3kedai macam tue ja...paling dekat dapat kedai area kajang..besar juga kedai dia...kedai dia banyak gila outlet...dekat parit buntar pun ada...

babymanja outlet
ini di kajang...
barang dekat sini pun banyak gak..
tapi barang macam bumblee bee macam ciput sikit...

aku macam dah suka barang bumble bee..
sebab murah and ramai yang cakap berbaloi..



anda-anda semua boleh ke website


ini review dari blogger lain pasal outlet yang ada di sekitar puchong.


selamat bershopping!!!

Comments

nk teman beli barang baby!! izza plak excited! :D
veesakura said…
hohoho..akak, checklist pon x buat lagi. tapi macam dah gedix2 nak shopping. hahaha!! :p
safiyyah osman said…
akak vee :: hehee..shopping ja apa y akak bkenan..nanti buat checklist..hihihi


izza :: jom2...izza drive:)
Nadia Dzarief said…
i slalu shopping kt onebabyworld tu.. =p
on je..roger bile piyah ade kt sepang... :)
veesakura said…
muahaha!! shopping dlu baru checklist eh? susah2, akk cilok jer la list piya. hikhikhik

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di