Skip to main content

TGI FRIDAY tak halal sebab sajikan burger yang ada bacon??bacon = babi

 assalamualaikum.. hye peeps.

"today pig,tomorrow bacon.."

aku serius.semalam aku dinner dengan husband dekat TGI alamanda...1st time.duduk tengok menu...urm...macam best..datang ja dekat part beger...aku terus baca lama -lama...ternampak dia tulis.."beef bacon"...aku cakap dekat husband..

"b..bacon nie babi...."

husband xmau percaya..HAHAHA.....tapi kami order tennessee chicken..

sambil makan sambil google.....husband nak make sure betul ke bacon tue daging babi...sekali google keluar wiki..cakap "bacon adalah daging babi yang di ambil dari punggung babi  yang di garamkan..."


dan aku google lagi


..ada yang cakap sekarang nie bukan babi ja jadi bacon..ada juga ayam jadi bacon..tapi tau dak yang bacon tue memang maksudkan babi....HAHAHAHA...atau sebab dia rupa macam bacon..maka di letak nama beef bacon...chicken bacon...turkey bacon...

macamana rupa bacon??
hye saya bacon!
=.="


google lagi...jumpa pulak dengan 1blog nie..



aku google lagi.....jumpa lagi..




buatlah kesimpulan sendiri...

TGI FRIDAY sendiri pun dia ada cakap yang dia sajikan daging yang halal...so kita kena yakin dengan apa yang kita makan.


dan ingat,
DIHARAMKAN BAGI KAMU MEMAKAN BANGKAI,DARAH DAN DAGING BABI....(QS: AL -MAIDAH 5:3 )


klik (video ustaz)
blog 1 (klik)

untuk meningkatkan rasa konfident..aku jumpa satu blog yang memperkenalkan satu kedai yang memang buat beef bacon..so memang ada la beef bacon...dan HALAL.

dan jangan risau,TGI FIRDAY HALAL DIMAKAN.

kedai islam yang buat beef bacon(klik)




p/s :: bila dah ada nama bacon dekat belakang makanan,tetap la aku dok rasa macam ada babi depan mata.HAHAHAHAHA.

Comments

nurawanees said…
owh..pasnie i ag berhati2 mkn kt TGI JUMAAT tue..huhu,xnak ag la!!
lagu blog i tue takut by amalia alias...=)
safiyyah osman said…
Babe,TGI friday halal..beef bacon tu mmg ada ..n halal..jgn was2 ok..
MizMira said…
kiranya..rootbeer kt a&w pon tak bleh la..huhuhuu
woo..mcm hot dog gak la kan..dog tu anjing..tpi sosej tu daging ayam kan..mcm2 la.kdg2 konfius pulak..
bacon tu bukan bermaksud hirisan daging nipis ker?

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..