Skip to main content

Detail checklist untuk baby +harga sekali. (bedding)

assalamualaikum.. hye peeps.

BEDDING / PEKAKAS TIDUR



Baby Cot / playpen

Bumble Bee my princess playpen with latex mattress 28"x41"x1"
RM359.00

THE DETAIL



GRACO pack and playard on the run
RM399.00

THE DETAIL


ikea



apa yang aku boleh cakap bab baby cot dengan playpen nie...playpen lagi murah banyak dari baby cot..dalam banyak-banyak brand,di IKEA sahaja yang murah.yang lain semua atas pada RM300.

aku jimat dah dekat sini sebab aku guna yang kakak pikah punya..tapi kak pikah punya style playpen..boleh tolak p mai p mai...HAHAHA..mudah la kan...kak ju pun nak bagi juga..kak ju punya baby cot..dah save dekat sini kan..



mattress




dari IKEA.


THE DETAIL



dari IKEA


mattress nie aku rasa kena beli sebab,even baby cot dah ada siap pun,bagi tinggi sikit kan...xsalah la tambah 1lagi mattress cot nie...hanya dekat ikea sahaja yang murah.dekat lain MAHAL.


bumper pad for baby cot


dari IKEA






pillow and bolster /bantal & bantal peluk.


bantal nie nanti minta tolong mak ja order dekat tikam batu sana.
buat bantal kabu..
jimat duit.

sarung bantal,minta kak wani yang buatkan.
^____________^




blankets (receiving blanket/hooded blanket,thermal blanket)


Bumble Bee 3pcs receiving blanket
RM40.00
*macam-macam warna ada*


THE DETAIL



baby love Emb hooded blanket
RM20.00/PCS

THE DETAIL





Bumble Bee thermal blanket
RM37.00

THE DETAIL




ini mesti beli.^_________________________^.




barang -barang yang aku list nie boleh dapat dekat mana-mana kedai baby..
motercare..
bb store
baby land..

harga memang aku ambik harga standard yang semua kedai guna.


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

sambung dengan mandian baby pulak.

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim