Skip to main content

mommy to be :: apa rasa susu enfamama A+ perisa chocolate?

assalamualaikum.. hye peeps.

susu anmum yang aku beli dah habis di minum. tak sampai sebulan pun dah habis.

semalam,

aku beli susu enfamama A+,harga RM51.90sen. berat 900gram.perisa coklat.

manis.

dan tak boleh lawan rasa dengan anmum,bagi aku anmum lagi sedap.tapi tue la............anmum buat badan jadi gemok sangat.T___________________________T

nak try susu enfamama nie sampai habis,lepas tue nak try favor asli pulak.

time beli susu nie semalam,ada tengok susu brand apa ntah tapi dia tulis dekat situ S26.harga RM49.50sen.tin tinggi lebih kurang tin susu enfamama A+

sapa pernah minum susu S26 tue???..okeh ke?

nanti kalau boleh,nak try juga.hehehe.

susu enfamama nie kak liana yang rekemen.kalau tak,aku memang tak tau..dok tau susu anmum tue ja.

susu anmum sekotak (350gram) RM22.50.

mommy to be,sila minum susu sebanyak yang boleh ok dalam sehari!semoga baby membesar dengan kuat .

bye.

Comments

Far8 budak baik said…
ini post tuk mommy2..
tuk daddy2 mane akak..
hahahahaha..
NF suka minum susu
fernlef tuuu...
mmg sedap..ibu beli NF minum je..hahaha
safiyyah osman said…
hahahaha..untuk daddy2 nan ado..haha..kena tunggu f8 la jadi daddy..hehehehe
pfffft said…
penakot nenek ni. dan2 disable komen post bersih. waklu! brani bg pendapat tp x brani terima pendapat org. pegi gantong diri la weh. x sedaq diri. ngaji pon pakai duet loan. nikah pon pakai duet loan lg nak huru hara kan negara. konon outspoken nak mampos tp komen pasal bersih tak berani approve. blah!

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim