Skip to main content

all about baby :: set salindah.

assalamualaikum.. hye peeps.

aku memang dari tak kawen memang dah pasang angan -angan,kalau aku kawen,aku nak kumpul duit or minta duit husband beli set salindah nie..HEHEHE.

sebab baik untuk baby.

dia ubat homopati,bulat kecik -kecik dan manis macam gula -gula.sedap.sebab dulu ayah dah ajar aku makan.kalau demam ke,batuk ke..ayah tak pergi klinik biasa,ayah pergi klinik homopati.


set salindah nie pun ubat dia dari homopati.dan aku pernah juma real punya testimoni pengguna set nie.dia punya anak sangat sangat sangat cerdik.tak predict aku budak umur 5tahun pandai kira duit banyak banyak,pandai cakap,kulit sehat,gigi cantik,rambut cantik.pandai baca surah surah alquran.mak dia cakap,otak dia senang tangkap.cakap pun xpelat budak budak.


ada setengah orang tak tau pun wujudnya set salindah nie.aku pun tau sebab aku pernah kerja bahagian kosmetik dan kecantikan.

set lengkap salindah.
dari kandungan 3bulan hingga bersalin.
harga dalam RM370.


cara makan set nie mudah.


time amalkan set nie kita kena jauhkan dari minum kopi,teh,nescafe.elakkan juga menggunakan sudu besi.dan jangan pegang ubat dengan tangan.






meh tengok dia punya fungsi setiap satu.disini

penerangan tentang homopati.disini

penerangan tentang biokimia.disini


selamat mencuba!





Comments

matahari said…
student aku tak taw lah mak depa makan ubat ni dak..tapi otak mmg cerdik...5 tahun dah boleh baca story books in english n bahasa..no wonderlah klu 5 tahun dah tahu semua...ape2 pun jaga bby baik2...ngee mesti lawa macam ibunya..
safiyyah osman said…
pemakanan yang mempengaruhi budak2 kan...nanti klu bleh xmau ajaq anak aku makan cikedis..ahahaha..tpi aku pun lidah mmg kurang cikedis..cuma fastfood ja laju lidah aku nie..huhuhu
Gieyana said…
bagus set nieyh..ritu x try mkn pon..susu Enfamama & susu Enfalac for bb pon gd for baby brain..:)
Lady RaRa said…
dulu kak rai pun teringin gak nak beli set salindah ni sebab ada member promote

tapi bila dia promote-promote kata senang beranak, anak bijak tapi dia sendiri susah beranak sampai uri pecah dalam rahim, pastu anak dia aku tengok bengap macam fei mau, terus aku kensel!

wakakakkaka!

seeloknya makan benda fresh la..makan badam, makan sayur, minum susu banyak-banyak..benda macam ni cuma supplement saja..

baca surah maryam bagi senang beranak, baca surah luqman bagi anak bijak, baca surah yusuf bagi anak comey, baca yaasin bagi kuat semangat dan ceria berseri-seri

itu saja yang kak rai buat..
LiAnA said…
baru perasan entry ni.. spital tmpt akak check up haramkan salindah ni.. sbb dah ada kes serius lepas mkn salindah ni..
AenuMiza said…
sya ibu hamil nk masuk 11minggu, egt nk gak try set salindah ni..cz kwn ofis syor kn..tp bila baca komen2 kt atas ni, jd jd x cnfident la plk..so pe pendpt pn safiya yek..
safiyyah osman said…
aenumiza :: hye miza...piya pun xtry sbb mcm2 cerita...hihihi...trus mcm takut...klu untuk otak baby,start msuk 3bulan miza leh start mkn neurogain...klu klinik dia bgi obimin ja kan..tpi miza leh ja mkn obimin tue dgn neurogain tue...tpi piya bru nk start mkn neurogain sbb tau lmbt kata bleh mkn time baby dah 3bulan...miza try cari dekat farmasi..mcm skang mmg kena mkn asid folic ja:)

tc..:)

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim