Skip to main content

all about baby :: botol susu avent BPA free.

assalamualaikum.. hye peeps.

botol susu yang agak tuff di pasaran.tapi harga dia jenis mampu beli.lepas tue tahan lama.

aku google pasal botol nie.dan jumpa banyak entry pasal botol susu avent nie.dan the latest brand nie dah keluarkan botol susu yang BPA FREE.

sebelum nie memang ada yang non bpa free.

beza dia senang kenal.

yang sebelah kanan tue avent with BPA FREE.
warna dia nak gold sikit.
kalau tengok botol susu warna putih jernih tue,itu non bpa free.





mana lagi best..
beli mahal siap siap dan tahan lama.
@
 beli yang murah then perlu ditukar setiap 6bulan keatas???



kebaikan botol susu avent nie ::

1.mempunyai sistem anti colic.anti colic bermaksud,susu hanya keluar bila baby isap puting botol sahaja.so kalau kita letak dekat mana - mana lepas tue botol tue tertungging,susu xakan keluar.xjadi leaking.

2. di design utnuk mengurangkan baby menjadi konfius puting atau dalam kata lain risiko bingung puting.

3. BPA FREE

4. dapat membuatkan anak kita selesa pada waktu malam.sebab bila anak tertidur time isap susu,botol avent nie dia xakan ada leaking sebab susu hanya keluar jika diisap sahaja.





thats all.

bye.


Comments

soFie LufFy said…
barang2 baby mahal woo..tapi apa yang diperhatikan

barangan AVENT ni quite expensive tapi insyaAllah bole tahan lama..

pokok pangkal nya ibu tu sendiri,pilih yang terbaik untuk anak2..

*tapi macam rasa avent ni paling top la..brand lain ape lagi eh?
safiyyah osman said…
akak sofie :: aa..agak expensive..tapi simpan dit lama2 bleh beli.ahahaha...

brand pureen pun ok..tapi xthan lama mcm avent la:)..
soFie LufFy said…
takpe..jaga elok2..biar bole pakai untuk anak no 2,3 dan seterusnya..hehe ;p
LiAnA said…
so far yg tgh top avents dgn MAM.. akak guna avents masa aqil baby.. sbb breast pump pun guna ni.. dia masuk umur sethn lebih camtu baru pakai MAM.. sbb botol ctk.. colorful.. bpa free gak.. agak murah skit dr avents..
ArshSabila said…
Kalau nak dummy memang totally mcm mum-breast, tommy tippe;mmg sebijik..bpa free,anti colic/anti kembung (anak xkan kembung sbb susu yg disedut tidak bercampur dgn just udara)..just sharing

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di