Skip to main content

review :: bilik pengantin. decoration bilik pengantin biru + putih.

assalamualaikum..

review pertama dari aku.

bilik pengantin nie asalnya adalah ruang tamu.tapi disebabkan bilik yang lain kecil,so mak suruh guna ruang tamu tue sebagai bilik.dan aku terpaksa cat bilik tue dulu.

6meter x 6meter.besaq okeh!cat separuh mati la juga.tapi bila tengok outcome dia.perh!terbaikkkkkk!haha

furniture didalam bilik nie xada satu pun yang aku beli baru.semua aku recycle balik dan cat putih.sebab apa aku tak beli baru??sebab aku sedar diri.haha..aku xsuka menyusahkan orang.nak membazir beli baru.just aku pakai apa yang dah ada.cuma modify sikit.

part cat furniture semua mak yang settle.

so jom tengok.tapi nie aku snap selepas majlis.so dah berubah sikit la ok:)






ini ruang untuk member member duduk bersembang.



cermin dari zaman tok tok kita.
cermin ni aku lahir lahir dah ada
so aku cuma cat putih sahaja
lepas tue atas meja tue aku letak lilin yang aku beli dekat ikea.




model :: anak kak rye
haha

ini pokok yang aku lekat gambar gambar aku dengan adli.
lepastue aku letak LED light.
pasu tue aku cat putih juga.warna sebenar dia warna hitam + ungu
batang kayu tue aku guna batang kayu tue aku rembat batang kayu pokok apa ntah..
lepas tue aku ambik ranting pokok durian belakang rumah.haha
jimat!.
ranting kayu tue ja aku cat warna koko yang batang besat tue aku biar warna ori dia.




ini idea datang last minute.
cari pasu kaca tue dan letak lampu bulat2 tue.
sapa yang nak lampu tue boleh roger aku.
harga RM35 SEKALI POSTAGE.
meja ni aku letak sebelah katil pengantin.




ini ruang yang aku letak guestbook.
lampu putih tue aku beli dekat ikea dengan harga rm9.90
almari dan rak rak tue aku cat putih juga.
heee



carpet shaggy tue aku letak dekat dengan sliding door.
atas carpet tue aku letak dua kerusi putih...
untuk buat snap gambar
ala ala pelamin la
tapi simple sahaja.
*nampak tak pasu yang aku cat putih tue?*

ini time majlis.

NAK TENGOK REVEIW PASAL BILIK PENGANTIN AKU BOLEH TENGOK SINI





tue ja yang nak tempek dekat sini:)

bye.

Comments

Anonymous said…
tahniah safiyyah..hehehe..cantik sangat hiasan bilik pengantin..
tbe2 rse nak kwen pulak ni..cnner?hahaha:)
~ NANA ~ said…
cantek laaa mek!
latte said…
bilik yg telah diubahsuai ini sgt awesome!!!cek suka gilaaaaaaaa.amagad!cantek ok.everything pn DIY.haiyooo kagum!
Wawan3y. said…
nice! kreatif!! ruginya tak p. kalo x boleh dok buat photoshoot kat bilik pengantin neh! hehe besaq noh bilik
kreatifnye piah! :) bgus tol sume recycle tp end up bende sume jadi cntik! :) suke2..nk kawen jugak! ;p
kreatif giler!!bilik sume wat sendri ek??leh bukak kedai ID..hhihihi~~

canteq...jeles lak..ape kate nt sy kwen,awk deco k..huhuhu~
Far8 budak baik said…
selamat pengantin baru kakak..
pung pung pung
(bunyi bunga api)
haha..
peh peh..putih biru mmg lawa..
pastu cat ngan katil2 sekali eh..
haha =p
AnisZahra said…
Cantik sangat ! :)
shantique sgt...!!!!!!
Ullyana zaidy said…
dear...wah..selamat pngntin baru..lame yana xdtg jenguk blog kamoo :)moge berbahagia
~Eizny Ejan~ said…
cntknye mjlss... :)
btw slmt pengntn baru ea..
smoga cpt2 dpt baby :D
Kashikaariri said…
cantek sgt bilik neyh..kreatif2 !
smua buad sndri,puas aty gilaa kann :)
h@n@z@h@r said…
piya, mane hang dapat lampu biru bulat2 tu?inform me pliss..
safiyyah osman said…
hana :: nak ke?kalau nak nak jual kat hana..ada ja dok tersimpan...skali pos 35..beli pon harga 30...35 tue tmasuk postage.beli dekat penang..batu ferigghi
h@n@z@h@r said…
nak2 tp xdak diskaun ka?dh 2nd hand kan..hehe..piya nti mesej kt hp. ni no hana 0137946572

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..