Skip to main content

pertama kali dating sebagai suami isteri.hooyyyeeeaaahhh!.

assalamualaikum..

hari nie kan hari ahad.bila hari ahad..hari cuti la kan..so tadi siang husband bawa pergi jalan jalan.

gumbira tak terkata okeh.HAHAHA.

husband nie kuat kerja..kuat tidur.so sepanjang kami duduk serumah memang aku jarang keluar.duduk terperuk ja dalam rumah .lepas tue emo.HAHAHA

"u xbawa i p jalan jalan pun..p shopping ka..p window shopping...haritue p kat andy orang ajak tengok kasut kat vincci u buat tak tau ja.....kesian dekat i....i pun manusia ....bukan kucing....i bosan duduk rumah sampai jadi putih...i nak balik rumah ayah la....i bosan..u xpa la boleh main bola..boleh jumpa kawan kawan..i nie........"

lepas tue MENANGIS.haha..=.="

macam budak 5tahun pun ada.tapi serius wei..aku bosan gila duduk rumah.lepas tue PMS..emo nie jangan cakap la..sensitiv tahap gaban aku nie ha.

husband dia relax ja...ayat pujuk dia jeneh ayat mati.

so hari nie..dia bawa..pergi alamand tengok movie.

time dah siap nak keluar.
macam biasa kena paksa snap gambar.
HAHA
=.="


sebelum keluar,aku dah masak siap siap.so jimat duit.tapi masak simple ja.sambal telur dengan nasi putih ja.licin!.^__^

lepas makan terus gerak.pukul 12.45tengahari keluar rumah. muka aku jangan tanya..memang beseri - seri..HAHAHA.

sampai alamanda terus serbu tempat tiket dulu. mula plan nak tengok fast5..tapi semua full!!!!!!!!!!!!!!!!!!benci gila. lepas tue nak tengok pirate...pun FULLL!!!..terus tengok karak.T____T

movie start pukul 2.45petang.time tue jam baru pukul 1 lebih kot...terus naik tengok roxy...ingat nak beli handbeg sebab handbeg yang ada tue dah rosak.guna dekat setahun lebih juga la..

bila tengok..tengok..hati memang berkenan dekat satu handbeg nie..tapi besar gedabak dan macam mak mak kalau aku pakai..tapi aku suka!!limited edition.harga dalam RM300++..cantik wooh!

tapi bila sembang dengan isya(sale promoter) dia cakap xlawa..husband pun tak berkenan.terus hati berkecai.HAHAAH.pastu terus usha beg lain.cantik juga.isya pun cakap ok..husband pun ok.

so!muktamad ambik handbeg tue.harga dalam RM190++..diskaun member..dapat la....murah.tapi dekat alamanda tak banyak stuff sangat..

TQ ISYA!!!!hehehehe..

lepas tue terus pergi tengok kasut pula.tapi tak beli pun.next month maybe.*__*


terus tengok wayang.karak cerita dia not bad la.tapi memang tak boleh fight dengan cerita khurafat.dan lagi satu,aku rasa kalau katifary ntah apa nama ferry ferry belakang tue..dia tue xada lagi bagus.gila OVER dia belakon.meluat der.ntah apa apa....xsesuai langsung...setakat jual body dalam film boleh la...awek yang berlakon zura tue best!!

cerita karak nie dia punya moral of the story memang bagus.yang tak bagus.memang bagus.

ayat hantu yang aku tak boleh blah " takut..cakap iman kuat"..macam tue kot ayat dia..serius lawak!laser punya hantu.ahahah

pergi la tengok..best la juga.

lepas dah settle tengok movie dalam pukul5petang macam tue,terus cungkit balik sepang sebab nak pergi giant beli barang rumah pula.

muka penat + mengantuk.



itu sahaja cerita hari ni....


p/s :: dah sebulan pun kami sah.syukur.



Comments

cikbintang said…
hehee comel je sis...=)
best je baca entry sis..cite ttg life
comelje.. dulu lain.skrg lain.. heehee.
wawaney said…
katyfary, ferry ferry. tetiba trongat feri pi penang, haha
Suria said…
kailafairy kot..hauahua..
cam bodo ja dia, cam cacing..
melentik liuk sana sni..
.abgcho. said…
happy always : D

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di