Skip to main content

cerita sehari sebelum kenduri.

assalamualaikum..

malam 28APRIL.2011 tue aku dengan lagi 8orang member plan pergi makan.serius terharu wooh!sobs!xsangka ada juga orang yang sudi buat aku rasa best sampai macam tue.terima kasih kawan kawan.

kami plan benda ni dah lama.dan kalau ikutkan lagi ramai yang nak join.last yang betul betul free cuma 9orang termasuk aku.

pukul9.00 kami gerak pergi tanjung dawai.sampai sana dalam pukul10 kot kalau tak silap.


makanan yang kami order.(aku buat kepala order.haha)

ketam masak sambal
100gram 3.80
aku ambik 4ekor yang besar besar.



ikan jenahak bakar
ini seekor dalam 25++


ikan siakap 3rasa



kerang bakar
kailan ikan masin
telur bistik
tomyam 6orang makan

total semua RM235.00

kadai makan nama moonlight kot.


dan lepa ada buat suprise dekat aku.sobbs!
time nie cover gila.
macam nak nangis aku wei
dah banyak kot duit lepa nie habis dok tolong aku.
terharu.
tapi aku xmenangis
kalau menangis mau kena bahan sampai bercucu..
hahaha

malam tue pun bukan main lagi dok bahan aku.
hahahaha

suprise cake sebijik!
hohohoho

best ada kawan kawan yang jenis ikhlas dengan kita.
even aku nie kasar..
tapi still ada yang sampai macamni sekali layan aku,
so aku rasa aku nie xada la teruk sangat.

jap nak selit sikit
*ada budak nama blog dia lekit apa ntah up entry pasal apa ntah dan sanggup letak link dekat komen box aku,tapi sorry la..aku dah malas nak port.suka hati bapak kau la lekit oi..aku xsuka berkawan dengan orang yang perangai macam sundal..yang belagak baik segala.sorry to say ok.kalau stalker blog aku..stalker diam diam sudah.tak payah susah susah nak mengumpat aku or nak banding tentang diri hg dengan diri aku.deal?*

ok meh sambung ..yang dekat atas tue kira macam iklan ja.


kami pergi 9orang..4perempuan 5lelaki.

ni nama chan
dia ni xboleh makan seafood
tapi dia belasah juga..
haha
gila kalau xmakan rugi wooh!



aku time ni dah kusyuk gila makan...
hahahaha



gadis.
last yang tudung ungu tue dah tak gadis.
haha

hahahahaha
sedap weh!
aku sorang ja dah balun dekat 2ekor ketam kot.
hahaahha


tangan petang tue dah berinai..
tapi inai tue xmerah.
so nanti aku update pasal malam berinai pula k..




Comments

besh nye mkn beso dgn kwn2..huhuhu!
psl yg stalker tuh..die ckp ape???

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim