Skip to main content

to do list before 30.APRIL.2011

assalamualaikum..

aku balik rumah mak malam 28.APRIL.2011,maybe akan sampai rumah dalam pukul10 macam tue.dan aku dah buat list apa yang patut aku settle malam tue dan esok tue (29.APRIL).


1. pakai inai. lega sebab my bridemaid dan kawan zaman sekolah rendah farah ayuni pun ada..so nanti lepa la yang tolong pakai kan inai dekat tangan dan kaki.aku cuma tumbuk bagi lumat sahaja inai.

2. masukkan semua doorgift ke dalam beg.aku perlu masukkan 200pcs doorgift ke dalam beg.40pcs untuk family adli, 160pcs untuk kawan kawan adli dan kawan kawan aku.x_x *pengsan*

3.touch up backgorund pelamin buatan sendiri.heeee...part ni dupddap.haha

4.deco background meja beradap.sekarang tengah pening mana nak cari pam angin untuk pam balloon tue.x_x

5. deco hantaran.bekas dah ada dan siap tapi barang langsung tak letak dan hias apa apa lagi.

6. 29.APRIL.2011 update pasal nikah dengan tok kadi, mak andam(fasha) dan juga OP.

7. settle pasal baju nikah adli. dan baju nikah aku sendiri.


itu sahaja yang terpikir sekarang.T___T

tapi serius bila part kursus kahwen dan part borang nikah dah settle memang rasa lega.heeekalau tidak masyaallah.pening.


kepada b2b lain,good luck untuk persiapan kalian.semoga semuanya lancar.amin.

Comments

PCL said…
selamat datang ke alam berumahtangga..semoga anda mendapat kebahagian dan keberkatan bersama pasangan hidup anda nanti. Tahniah.
safiyyah osman said…
pakciklie :: terima kasih dgn doa itu.tq:)
uMmI NuR aIn said…
selamat menjadi pengantin baru....:)
semoga semuanya berjalan lancar....aminnn...
semoga bahagia sepanjang hayat....aminnn
semoga semua lancar dan moga korang bahagia hingga syurga
AMIN :)
lilY said…
mudah²an majlis diberkati ;)
amin...
semoga semua usaha dipermudahkan utk pengantin ini...Amin...

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi