Skip to main content

macamana rupa bilik pengantin aku nanti??? tema hari besar aku BIRU + PUTIH

assalamualaikum..

tahun 2011 ni tahun paling IN warna biru + putih. kebanyakkan ramai bride yang ambik warna ni tahun 2011 start dari elyana kawen itu.

dan bilik pengantin yang gedabak yang telah dicat dengan warna putih telah bertukar wajah selepas di pasangkan langsir.hehehe...teruja kan...aku yang bakal pengantin ni lagi teruja babe!

bilik aku memang besar sebab ruang tamu dibuat bilik pengantin.6meter x 6meter dan bilik tue ada 8slot dinding.ada 4slot yang ada tingkap, 1 slot ada sliding door dan 3slot dinding penuh.part dinding penuh tue memang mati time nak mengecat.x___x

bilik semua furniture dari katil sehingga la sekecil kecil furniture berwarna PUTIH (WHITE)

langsir layer belakang berwarna soft blue dan white.dicantum sekali.

langsir layer depan berwarna blue yang dark sikit dari soft blue.my mum yang pilih langsir untuk layer depan ni lepas kak wani bagi idea pasal warna langsir.

pelamin yang my mum DIY pun berwarna putih.makeover sofa lama.dicat putih.dan deco untuk pelamin half dari aku dan lagi half dari my mum.

shaggy carpet yang aku beli tahun lepas dekat penang time pesta penang tue bukak depan pelamin.hihihi.entry pasal shaggy carpet murah (klik)

balloon yang aku beli kemungkinan besar akan di letak untuk backdrop meja beradap.

dalam bilik nanti akan ada tempat untuk kawan kawan lepak dan camwhore..hehehe..sebab ada satu side yang aku buat snap gambar dan banyak prop aku buat.hope diorang tak segan segan.


nanti bila majlis dah start aku review pasal bilik okeh!:)

Comments

Ardini Humaira said…
dni nanti pink biru :D
mesti bedebar2 kan....tahniah...kakD doakan semoga kekal ke akhir hayat...Amin...
Ayuraza said…
dear..tak saba nak tengok pic ur wedding..the way u describe pun macam vogue da vas la yunk...mesti sangat cntekkkkk n having so many beautiful moment exspecialy camwhore tu..muahah ^^
latte said…
piyaa.impress gila la ngan piya suma pn DIY!bleh bukak butik sndrik ne..=D
hey can u send me ur wedding card?ada lagek dak card.hehe.insyaallah lat p wedding piya.on 30th april kan???lat balek sg petani wikend ne.bleh la p.send kat alamat ne.

nor farhana othman
Technology,Celcom (M) Berhad,
SQA,Level 9 Block F Dataran 3 Two,
No 2 Jln 19/1,
46300 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

=D
~ NANA ~ said…
mok cik~ mesti sgt cantek la bilik tu nanti!!! :P
nard.z said…
nak tgk weh! hantar mms dkt aku! plsssssss! kesian dkt aku yg tak dpt dtg ni. huhu
safiyyah osman said…
dini :: wau!!!lawa2....soft pink dgn soft blue mmg cantik.
safiyyah osman said…
sis ladyzul :: terima kasih kak D.terima kasih byk2.. amin. sya pon doakan kak D murah rezeki dan sentiasa bahagia.:)
safiyyah osman said…
sis ayuraza:: hehehe..xda vogue la sis..hihihi..besa ja...hehe..tunggu nanti saya up date bila dah selamat semua ok:)
safiyyah osman said…
latte :: kalau email boleh tak latte...kad dah boliau syg....knpa latte tak gtau awai...gigit bru tau....latte bg email dekat piya...cepat2...memang nak latte mai pon:)
safiyyah osman said…
ci nana :: hahaha..xda cantik mana..besa ja :)huhuhuh
safiyyah osman said…
nard :: orait..nanti aku hantr ok:)
latte said…
tudiaa da boliao dah kad.cpt noo dia.ha bleh bleh.emel kat sini farhana@celcom.com.my

=D

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim