Skip to main content

kalau kekasih anda curang, tunang anda curang, jangan salahkan si perempuan yang jadi perampas tapi salahkan si kekasih anda or si tunang anda.

assalamualaikum..

aku tak suka kalau ada perempuan yang salahkan perempuan lain if bf dia or tunang dia berselingkuh.

kenapa nak salah kan manusia lain??

salahkan manusia yang depan mata tue...yang bertahun dengan kita.sebab dia GATAL!..sebab dia tak tau nak BERSYUKUR!..sebab dia tak pandai nak HARGAI!sebab dia BODOH! sebab dia TAK BOLEH SETIA.sebab dia tak JUJUR!

lempang dia puas puas...caci maki dia puas puas.dan ingat, kita tak rugi satu sen pon kalau bf or tunang kita curang.

dan peremuan tue ikut sama bodoh sebab terima lelaki yang sah sah tak tau apa itu SETIA..apa itu JUJUR. kita tak rugi apa apa sebab let go lelaki lahanat macam tue.

so come on laa...even jang jadi punca orang yang sejantina dengan kita..tapi if bf or tunang kita tue tau apa tue SETIA...apa tue JUJUR...dia xakan buat kita frust.

if sekali dia dah buat kita frust..itu bermakna dia STUPID!.

jangan buang masa dengan lelaki yang bodoh.sebab kita akan rugi.

kalau aku,memang dah byebye..haha.lelaki BODOH tak layak untuk berdamping dengan aku.lelaki gatal hanya layak untuk manusia predator.kahkahkah...

kalau cinta tue untuk dibuat mainan sila pergi jauh jauh dari circle aku.sebab aku benci.aku benci dengan lelaki lahanat.

macam tue juga orang lelaki,kalau dah dapat gf kaki jantan..kaki tak pandai nak setia...buang ja cepat cepat.kalau sebelum berkahwen dia dah pandai berskandal..tak mustahil bila dah jaid isteri ampa dia akan ada lelaki lain.

buang jauh jauh perempuan perempuan stock stock bodoh ni.xrugi sesen pun.

ini nasihat aku dan pandangan aku.

aku sangat benci orang yang tak tau nak hargai orang depan mata.
aku sangat benci orang yang cinta dia murah.boleh share ramai ramai.


buang masa dan tenaga bercinta dengan manusia bodoh.


tq.


p/s :: nasihat untuk orang lain dan peringatan untuk diri sendiri.

Comments

kemei said…
...Betul2 setuju sgt2...Tp org kata klu bertepuk sebelah tgn x jadi....lelaki ini jenis tak pernah menghargai apa yang ada~...adouya...mmg x sukaa~~

JOm Mlwat http://kemeiii.blogspot.com/
cik bahulu oren said…
btol tu babe
x pyh la nk slh kn pmpuan je
pkir sndiri
tepuk sblh tgn xkn bebunyi
~NinY~ said…
like ur statement....agreed 100%
betull !!! macam quote ni..

http://diarielalias.blogspot.com/2011/04/100-agree.html
hayati hashim said…
saya yg tgh bersedih hati juga nk setuju sangat2...

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim