Skip to main content

hantaran dari aku untuk pihak lelaki. DAN hantaran dari pihak lelaki untuk aku.

assalamualaikum..

hantaran ni kami tak xda setup berapa balas berapa pun.haha..main belasah ja.tapi aku bagi adli 9dulang.dia dalam 7 ke 8 dulang macam tue la.

dari aku untuk dia.

1. videocam
2. smartphone
3. seluar jeans
4. kasut
5. innershine berry
6. tuala
7. baju
8. perfume
9. cincin


dari dia untuk aku.

1. camera
2. smartphone
3. seluar jeans
4. kasut
5. baju
6. perfume
7. cincin.


itu sahaja.dan untuk jimat cost ada yang just guna apa yang ada.aku ni mudah.hee..

ada rahsia besar just aku dengan adli sahaja yang tau.*__*

dan mas kawen aku cuma rm500 SAHAJA.memula dulu nak demand gila gila.haha=.=" tapi sebab kesian dekat adli..bagi less.nanti dosa aku bertimbun dia nak kena tanggung lagi.ngehngeh..kalau ikutkan aku suruh bagi barang ja macam al quran tapi mak adli minta suruh bagi duit.sebab senang nak sebut.so aku ikutkan sahaja.RM500 pun bagi aku dah cukup besar.

aku tak boleh.aku kesian.dan hantaran pun banyak yang aku kalau boleh malas nak beli yang mahal mahal.

macam kasut tue nanti aku terus pakai ja time kenduri just letak kotak ja..smartphone dengan videocam semua pakai .nanti just nampak kotak ja bukan apa, aku takut nanti kena curi.time kenduri kalut kalut kadang kadang kita tak perasan orang yang jenis tangan panjang ni.

so sebagai langkah berjaga jaga kena guna siap siap.hee


p/s :: latte check email u.

Comments

nida-razak said…
safiyah..mas kawin 500 tu pon banyak gk tau.. =) ok la tu, xmembebankan pihak lelaki..nida pon just rm350 untk mas kahwin..barang2 gadget cam tu, mmg jgn letak time kenduri tu, mmg bahaya..sbb sibuk kn, tkut ada yg xperasan, tbe2 hilang je nnti..ari tu time tunang pon, nida bg laptop kat en tunang, tp letak kotak je..tp kotak laptop kan buruk..sangat pelik jadinya..huhu..
LadyRye said…
rm500 banyak la tu woi! kak rye rm84 sajaaa!!! hahah!

tapi duit hantaran aku blasah 11k! kahkahkah!

aku bukan buleh duk baca cerita orang nak kenduri ni...dan dan rindu kat laki aku! haha!
benda berharga kena simpan elok2..elok la letak kotak ja..sbb kenduri umah kakD ni ada jg yg hilang...beringat awai2 tak pa...
banyak la tuh..selangor je dah 300...huuhu..xtau la sape nk bg more than that..hahhaha!!

wahh!!dpt smartphone..hahha!xsabo lak nk kwen..huhuhh...nk tiru la idea nih..btl ckp piya..

my sis ada ckp,hntarn simple je..bio la org nk ckp ape,duit kite bkn duit depa..huhuhu~
latte said…
uiyo uiyoo dpt semaaartphone.heheh.pakai line celcom.wahh sempat lagek promote.ahaha..=p

ehh lat da dpt da ur email.lets meet up on this becoming 30th!!yeayy..=D

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim