Skip to main content

bakal pengantin cat bilik sehingga pengsan.kesian.

assalamualaikum..


Entry basi yang ke2.

Pada 19.APRIL.2011 aku dengan semangat wajanya telah meREADYkan diri memakai baju buruk..memakai seluar buruk untuk memulakan kerja mengecat BILIK PENGANTIN.

Untuk pengetahuan semua,bilik pengantin TERsangatlah besar gedabak!.SUMPAH tak tipu.heee..luas bilik tue 6METER x 6METER dan ada 8slot dinding besar untuk diCAT!. Besar woooh!jangan kata “eleh kecik ja”..hahaha..macam nak mati aku cat sorang sorang.yup!aku cat SORANG SORANG SAHAJA!..mak xdapat nak tolong sebab kemas bahagian luar rumah. X___X

Bila dah settle cat dalam masa 6 ke 5 jam ntah..aku dengan jayanya telah tidur terbungkang!hahaha..gila hg…penat wooh!sakit belakang tak yah cakap la..lenguh tengkuk aku wei macam tidur tesalah bantai..lenguh tahap superb punya.peluh memang mencurah curah keladang gandum..al maklum la..lemak terbaik punya dok ada..hahahaha.. =.=”

Entry kali ni ada gambar poyo bilik yang dah disiap..hee..muka pengecat xdapat nak tunjuk atas sebab tertentu.tapi entry ketiga I janji I letak gambar.*baget hot.haha..tapi ok la dari muka macam PREDATOR tapi BELAGAK baget cun..wtf!!kahkahkahkah.maaf terkutuk orang pulak=.=” *

Jom layan gambar.

ini belum siap.



Bilik tetiba jadi tinggi dan Nampak besar dari biasa..sebab aku cat all in putih.grill tingkap semua aku belasah cat bagi warna putih.i like white!suci.


Ok bye.

Comments

ifah said…
semoga berbahagia!
eira said…
lenguh p b'baloi..thniah..
Farhana Jafri said…
hahaha pengsan2 pon hasilny mmuaskan.. skali skala cat bilik.. kekeke..

jemput singgah ANASAURUS :)

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi