Skip to main content

baju untuk kenduri aku bertukar warna.SOBS!

assalamualaikum..

semalam aku pergi jumpa fasha sebab dia message suruh pergi fitting baju. dengan semangat wajanya aku pon pergi la...

bila sampai...fasha tanya aku

"awat hg badan nampak berisi?"

aku cuma gelak ja..haha..badan aku berat maintain ja..53KG..tak turun tak naik.tapi disebabkan ASET aku ni besar so aku nampak jadi berisi.=.=""

lepas tue aku minta nak tengok baju aku.actually aku hanya tengok baju lelaki ja..so aku tak tau macamana rupa baju untuk bride.sebab time tue baju yang aku nak tue fasha hantar pergi beading.lepas tuebila fasha tunjuk baju yang aku nak tue..terus dalam hati..

"alamak!!!xbekanan pula dengan design baju tue..T______T"

tapi aku tak cakap kat fasha...tapi fasha cakap..dia nak bagi dekat aku baju yang lagi cantik...terus hati bunga bunga macam taman!haha

syok weh!!!!

lepas tue dia tunjuk dan pakaikan dekat aku baju tue...

ya allah!!!!cantik sangat sangat wei.......dan kalau ikut ikut tak padan dengan price yang aku bayar......sebab baju tue pakej 2k++ ke 4k +++..dan dia pesan...jaga baju tue macam nyawa sendiri..sebab baju tue sangat sangat mahal!!huhuhuhhu...

dan baju tue nanti dia cuma redesign bahagian dalam ikut warna tema aku.sebab bilik semua dah siap ddeco kan...kalau baju oren tapi bilik warna blue + white..apa cer ye dak??

serius la..aku memang suka dengan fasha ni...syukur dan berterima kasih sangat sangat.aku rasa macam nak peluk cium dia wooh!rezeki aku kan...

sorry gambar baju tue xdapat nak tunjuk sebab aku nak buat suprise!!heee...

lepas turun dari kedai dia..terus sms fasha

"tq so much fasha..baju tue cantik gila..tq sebab bagi yang terbaik untuk aku even aku bayar tak seberapa..."

pastu dia balas

" xpa piah..hg doakan kedai aku ni lagi maju..aku doakan hg dgn suami bahagia dunia akhirat."


dan aku sangat sangat rekemen fasha ni..sebab dia bukan macam pondan lain yang cakap main lepas ja..fasha ni lain..dia punya communication skill dia sangat la tiptop...dan dia boleh ikut budget kita...dia punya kerja tangan sangat tiptop.if bayar mahal pon ber baloi.


lokasi kedai dia ::

berhadapan kilang sharp sungai petani dan berada sederet dengan tesco baru sungai petani.

butik dia nama VOGUE.kalau orang sungai petani familiar cakap butik tue bernert yang punya..pembetulan ok..butik itu bukan lagi dibawah bernert.100% fasha.make up pun fasha sendiri..dia xda partner lain yang make up kan...

ni no.fon fasha

0195210766 (fasha)


ada beberapa orang blog yang dah pergi hire fasha juga..yang mana diorang dapat tau dari blog aku.heee...dan memang lepa cakap baju dekat butik fasha tiptop!aku dah penat nak bising dekat fasha suruh buat blog dan facebook.hahah..

to latte :: fasha ada tunjuk baju u nanti..hihih..cantik:)




make up by :: fasha (owner butik VOGUE)

outfit :: butik pengantin VOGUE

viel :: butik pengantin VOGUE

tudung :: mine.


boleh usha gambar lain  di link bawah ni





feel free to ask me anything.
^___^





p/s :: gambar mungkin ada yang berulang kali aku letak dalam entry.




bye.

Comments

OmmaHussein said…
waa..bgusnya dpt butik mcm tu...xsabar nk tgk baju u nanti.. =)
safiyyah osman said…
nida :: hehehe...:)..sabar............:)
OmmaHussein said…
hehe... xpe..xlma je lg... =)
latte said…
aaa dia ada tunjuk ke kat fiya.hehehe.suka la suma baju2 kat kedai dia.cantek kan kan kan.yeay!

utk all bloggers dari utagha yg nk kawen tu kedai fasha mmg sgt highly rcommended!..=D
Marya Hana said…
lawa sunggoh baju pengantin ni,
sesuai colour die dengan u... :)

selamat pengantin baru eh..
zie said…
butik dia yg dekat2 traffic light tu ka??klu betul, sy penah p...teman membe...mekap dia mmg cun sgt2...baju2 pon cantek...

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi