Skip to main content

apa yang aku buat bila hari BESAR hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi.

assalamualaikum..


Apa yang aku buat bila hanya ada 9hari lagi untuk HARI BESAR aku. Oh lupa nak bagi tau..ini entry basi yang ke3.hee *__*

Apa aku buat??cuba teka.. =.=”

1.     1.  Buat bodo.*dush*
2.       2.Buat facial dan massage body bagi tiptop.
3.      3. Study siang malam sebab ada paper time 4hari before majlis.
4.       4.Picit jerawat dan berusaha keras buang kepala hitam(blackhead) yang tiba tiba bermaharajalela dekat permukaan muka.

Sapa teka no.1 , salah.
Sapa teka no 2 , salah
Teka no.3 lagi salah.

Jawapan yang betul no.4! serius!aku ni bila stress mesti jerawat kecik kecik comel tue ada.tekanan aku.sama macam time aku bertunang.bukan main galak dia naik dekat muka.T_____T sampai fasha tegur time dia nak make up.muka aku licin dan putih melepak okeh.. (bold hitam tueeeee) .* perasan cun lagi..haha..tapi ok la dari muka PREDATOR  pastu claim muka putih macam DODOI.kahkahkahkah*

Lepas tue aku pun ajak mak aku pergi mall,niat hati nak beli mask seaweed dekat amway..eh bukan amway tapi nama dekat dekat macam amway..*terlupa*..tapi macam malas terus cari mask untuk hidung dekat dalam guardian.dapat apa yang dicari…brand guardian..ada 10pcs.ingredent dia lavender dan mint..

time baru tempek dekat hidung.heee



Bila pakai sumpah tak selesa..sebab bila dah ada mint..bermakna benda tue akan jadi berangin ok.rasa dekat hidung berpeluh peluh.sangat tak selesa.aku pakai sambil aku mengecat.heee..

 selepas 15minit pakai.muka pun dah comot dengan cat.


Dan bila bukak dari hidung..memang kepala hitam(blackhead) terkeluar dan melekat dekat situ.eee..yurk!=.=” cepat cepat ambik dan buang lepas tue cuci hidung.terus rasa hidung sejuk dan SANGAT LICIN.hari hari kena pakai.sebab nanti makeup senang..tak ada la bergurutu dekat bahagian hidung kita.^___^

lepas tue mak belanja innershine 12botol.huhuuhuhuhuhuhu..BEST!tapi aku nak minum jadi macam                                                                                                             takut.hahaha.aku kan orang kampong.tapi aku orang kampong yang CUN! Bukan macam orang tue..rasa dah ORANG BANDAR..tapi hakikat dia PREDATOR zaman batu.kahkahkahkahkahkahkahkah.

lepas tue aku beli contact lense dengan harga RM30 sahaja.biasa punya lense..tapppppppppppiiiiiii bila balik tengok sebelah rosak.geram gila.esok tue terus pergi kedai tue sebab nak tukar…taaaaaaaaaaapppppppppiiiiiiiii kedai tue TUTUP.esok tue pula pergi lagi..selamat boleh tukar..taaaaaapppppppppppppppiiiiiiiiiiiiiiiiii stock xada,kena tunggu ahad 25.APRIL.2011…dan aku time tue dah balik kulim.dan terpaksa minta tolong dengan sepupu aku untuk tolong ambil lense tue dekat sana nanti.jangan time pergi xada stock lagi dah la.kalau tidak memang aku jadi PREDATOR!.hee..tapi PREDATOR CUN la..bukan PREDATOR BURUK!kahkahkahkahkahkah. x___x

p/s :: pelekat hidung tue hanya rm6.90 sahaja.pergi la beli.^__^

p/s 2 :: aku rasa kejam bila aku gelak “kahkahkahkahkah”…=.=”

bye.

Comments

Hyun Ae said…
hehe...mesti seronok kan nak kwen ni...^___^
hope sume berjalan ngan lancar yer akak...aminnn...
safiyyah osman said…
hyun :: terima kasih hyun:)...seronok tue seronok..tapi stress sikit...
Hyun Ae said…
xpe,insyaallah sume berjalan lancar k...=)
so,xmau tension2 sgt,nti naik jerawat plak,hehe..
mcm besh lak nk kwen..ahahhaha!

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi