Skip to main content

cerita tentang bunga telur murah. 5kotak RM100 sahaja.

assalamualaikum..

semalam aku pergi nilai 3, niat nak cari bunga telur dengan curtain sekali...keluar rumah around pukul12 tengahari kalau tak silap...pergi ja sana tengok orang tak ramai...wah!!!best la tak payah crowded dengan orang ramai...^_^

memula tue masuk kedai Thank Q....usha usha harga bunga telur...harga dia memang mantop!haha..mahal nak mamp!so tak jadi beli dekat situ...aku xmau membazir....xmau beli bunga telur yang mahal mahal..sebab sayang duit...serius..cukup dengan bagi bunga telur yang biasa biasa tapi nampak best..beli mahal sampai kopak duit tapi last sekali orang buang depan mata..xpun buang macam tue ja nanti...lagi sayang woooh....

so aku ajak adli masuk ke U N ME...kedai dia biasanya murah..bunga telur pun lawa lawa....^_^...lepas pusing pusing buat tawaf 2round...aku nampak tulisan nih..


1kotak RM30
5KOTAK rm100

dia tulis besar besar..haha..aku dah nak jadi histeria dah...+.+ "" ..bila tengok dekat dekat bunga telur dia..not bad la..cantik...lagi gembira la hati....^_^

ha bunga telur yang aku beli sebijik macamnih..
cuma beza dekat sarung telur tue ja..
bunga telur aku dia meriah sikit sebab ada reben jurai jurai..

aku ambik warna biru macam gambar tue dengan warna putih...aku dapat 250pcs dengan harga RM100..lega okeh!!!


kalau nak pergi beli..pergi kedai U N ME  tue..banyak lagi stock...tapi bunga dia dalam kotak tue ada yang kotor kotor sikit...tapi boleh cuci..dont worry...sebab dia macam span..


pasal curtain plak...curtain nak cari harga yang berbaloi baloi lagi la payah gila...last last bila dah dekat 8kedai aku pusing dengan adli..kami masuk juga kedai MK CURTAIN....dia punya kain organza SEMETER RM3.90...mahal ka murah..haha...tapi bila aku nego harga dengan jayanya..dapat la RM3.30 SEMETER...aku beli 49METER ok dan FREE 1METER....dua warna aku beli..baby blue dengan white...kain jenis ORGANZA..kain dia tak keras...kain dia lembut....memang aku suka gila!

sebab apa aku beli curtain banyak?sebab bilik pengantin banyak tingkap..T__T...


bedside lamp pula...bedside lamp aku beli dekat IKEA....dengan harga RM9.90...naik meroyan aku tengok lampu murah macam tue..1st aku tengok dekat website dia dulu...then cari tengok ada..dan banyak gila kot stock dekat sana...aku beli 2buah lampu meja tepi tue....brand LAMPAN...

LAMPAN LAMP..
dia kosong macamnih ja..
nanti aku nak tambah asesori sikit..
hihi




bye.

Comments

Suziey Ahmad said…
cewah..bestnye persiapan :)
brader kemal said…
lampu tu boleh menambah suasana romantik di malam pertama ya puan2... sila beli...
azwniesd said…
syoq gila buat persiapan kahwin.
huwaaa, tak sabauuu den nak kawen mcm nih. ahha ;p
Elya Roza said…
dear...murah kot!! kedai tu dekat Nilai yeh?
dei buat pomotion lagi x agak2
Aqma Nazri said…
wah. cantik gle lampu tepi bed tuh. nak beli jugak. huhhuh. agak2 ade lagi tak? kain organza memang best. ish, nih yg buat nak dtg majlis fiya nanti nih. huhuhu
syazana said…
thanks for this entry. hehe ari sabtu ni nak g nilai 3. nak g survey gak bunga telur.

anyway congrates! :))
dinda.teJa said…
nak tau jgk kedai U N ME tu kat mana..... kat mana ye??? :)
safiyyah osman said…
dinda :: dekat nilai 3...dia kedai depan sekali...bhadapan dgn kedai thank Q

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di