Skip to main content

Shaggy Carpet yang mahal tue aku dah BELI!!!

assalamualaikum..

hari nih agenda aku tak banyak pun...cuma keluar lepak sat dengan mira lepas tue terus pergi rumah zana..lepak lepak..now memang aku ada dekat rumah zana..dah lama tak lepak dengan dia...dekat setahun....bila jumpa tadi..mama peluk erat gila..hihihi...:)...dah lama tak makan masakan mama...:)...

plan untuk malam...nak pergi PESTA PENANG!..dah nak habis dah pun...kami gerak dari rumah mak tok ani pukul 5..sampai sana pukul6..sampai tue orang dah ramai...ramai gila!!

jalan jalan...sampai pukul8.30..lepas tue gerak balik..dekat sana borong tudung..gila murah nak mamp!!:)..aku borong dekat 10helai...zana belanja selai....hihihi...

with adik!!
siti nur farhana..


with zana..

time dekat sini la aku dengan zana syok syok nak try SPA DOKTOR FISH..haha..gila geli geleman!...15minit rasa macam sejam..hahahaha...1st time!


nak tau tak harga SHAGGY CARPET murah gila dekat situ.............sangat sangat murah........

warna lebih kurang macam nih..
saiz besar gedabak dari nih..

shaggy carpet nih dia ada jenis material macam macam.
kalau jenis silk tue memang susah  nak dapat harga murah...

dan dia ada kelas kelas dia...
silk tue kira yang AA.
kalau macam aku ambik nih kira kelas kedua..
puas hati weh!!
saiz dia 10kaki x 7...
tue apa yangbangla tue bagitaw..memang besar gila!
muat untuk letak dekat ruang tamu..
time aku servey harga semua dalam 500...
tapi dekat pesta aku dapat 200 ja..
tue pun dia letak 250...
pujuk pujuk dapat 200..
puas hati weh!!!
memang under budget..
thanks encik tunang sebab bagi duit..

before nak beli tue aku call dulu adli tanya n minta duit sekali..hihihi
so dia minta zana dahulukan duit.
esok transffer..
perh!!!puas hati sangat sangat sangat!!!!
:)

settle satu part lagi:)..
lega.
syukur.


doakan segalanya lancar:)

Comments

mak aih best giler....

10 helai skli borong.
audi said…
Layari www.garagesalelelong.com and click " carpet industry " utk pilihan katpet.kami ade menyediakan penghantaran ke rumah ke serata negeri.harga karpet saiz ruang tamu hanya berharga rm 320-350 utk qualiti (silk-AA) dan rm 250-rm 270 utk quality ( biase) postage hanya lah rm 15-20 mane2 tempat dlm semenanjung malaysia.tq
audi said…
Bleh layari www.garagesalelelong.com dan click "carpet industry " utk pilihan carpet yg pelbagai.kami ade membuat penghantaran ke rumah di serata malaysia.harga utk carpet besar ruang tamu
Hanya rm 330-350 (silk-AA)
Sarah Amanda said…
Assalamualaikum Ni cerita pasal karpet jugak..hahahhaa.silalah baca kalau ada masa ya.

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim