Skip to main content

Lelaki kesayangan aku.HAPPY BIRTHDAY.

assalamualaikum..


entry nih khas untuk lelaki yang bernama mohammad solehhuddin bin osman...


siapa beliau?oh dialah abang dunia akhirat...:)...sahabat..teman...

sungguh aku rindu nak jadi budak budak umur 15tahun balik....sebab time tue aku start rapat dengan along...everything share dengan dia....nangis nangis pun dengan dia kadang kadang..

ingat lagi......

time tue aku nak ambik exam PMR...time tue juga la aku sangat bodoh math...satu malam tue aku minta along ajar...along plak style kalau dia ajar..kita lambat tangkap dia marah...so aku memang pedo gila gila bagi paham...dia ajar sejam ja.leaps tue dia bagi soalan suruh buat sendiri..nanti balik lepak dia check...lepas tue sebab dah faham..aku pun boleh la buat...along pun selalu pesan..jangan lawan cakap cikgu..nanti jadi moron sampai besar...dan dia harap gila aku skor PMR banyak A...


lepas tue..sampai la satu hari..RESULT PMR keluar....sob..sob...tengok tengok aku dapat 5B 3C ja...arrrrrggghhhhhhhhhhh!!frust gila weh....aku terus call guna public...belum sempat bunyi "tuttt" along dah excited pick up fon....terus aku menangis bila dengar suara along tanya dapat berapa A...lepas dah gtau dapat berapa B... aku terus off hf masuk bilik tak makan dengan tak minum sebab frust ya amat...time tue along dekat KL...dia nak pujuk aku..tapi aku kan off hf...lepas tue dengar kak pikah cakap "piyah...along suruh on hf...dia msg.."...terpaksa la on hf....lepas tue dia pujuk dengan support suruh masuk kelas sains...jangan masuk kelas akaun......mati mati dia minta aku masuk kelas sains....


lepas dari kes PMR tue aku macam rapat dengan dia....nak apa insyallah dapat....baju dia seluar dia jam dia..kasut converse dia..hf dia..dah macam jadi harta benda aku...seluar dia aku muat sebab dia kurus keding aku pulak gemuk gedempol...

aku ingat lagi..dia tak bagi aku bersukan dengan makan banyak banyak...sebab dia cakap..nanti kalau besar jadi gemuk orang xmau kawan..hahaha...lepas tue kalau dia dari KL nak balik kampung..aku usaha la tak tidur sebab nak tunggu dia.....nak jadi orang 1st bukak gate dekat dia...



lepas tue..malam malam..kalau aku lapar..dia selalu belanja makan beger dekat 7e taman sejati....sampai la satu malam tue nak keluar beli beger....time aku tengah bukak gate rasa macam benda sejuk menjalar atas kaki....terus terkejut...aku jerit sebab benda yang menjalar tue ular...terus along kalut ja mai tanya..ok ka tak...hihi..selamat la time bukak gate tue..kepala ular tue dah terlenyek dah dengan roll gate tue...

lepas tue..kalau along cuti semester..dia selalu tunggu aku balik sekolah untuk makan tengah hari sama sama...lepas makan..selalu juga teman dia pergi mall cari cd game....rindunya nak jadi macam dulu....


time form4...along pernah pakaikan aku stoking..haha..sebab time tue aku jakun ...aku tak tau nak pakai stoking pendek tue..hahaha..along tolong pakaikan dengan tolong ikat tali kasut sekali...time tue aku nak pergi tusyen...kadang kadang along hantar pergi tusyen.....

time form5..aku ada bergaduh dengan budak perempuan dekat tusyen...dia nak belasah aku dengan helmet..hahaha....aku message bagitau along...lepas tue along ajar skill nak bunuh budak gemok yang rasa dia hebat tue..hahaha..mak dah takut dah tak bagi aku p tusyen...haha...along cakap..kalau budak perempuan gemok tue mai dekat..tumbuk ja hidung perempuan gemuk tue sekuat hati..hahahaha..confirm aku menang...haha...

*aku = baby*

oh..banyak gila kenangan dulu dulu......

1st time birthday aku along sambut....time umur15tahun...dia bawa pergi gurney..makan MCD...ngeee.....betapa aku jakun nak makan double cheese beger tue..hahahaha....haiiisssh...rindu.

sekarang...bila aku dah umur 22tahun....along dah berjaya menjadi abang yang terbaik.....aku sayang dia dunia akhirat...^___^



20.januari.2011 cukup umur along 27tahun.....along tua setahun ja dari adli...


selamat hari lahir along...semoga hg diberi kesihatan yang baik dan rezeki yang melimpah ruah...aku sayang hg sangat sangat...hg abang yang terbaik:)...dan cepat kahwin dengan kak muse:)..hihi

Comments

Abesa007 said…
hulamak kak! sangat2 best dan menyentuh hati T_T

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim