Skip to main content

jalan jalan :: kanching falls part 2

assalamualaikum..

kanching falls terletak di selangor..antara rawang dan selayang...dekat situ dia ada 7stage...tapi tahap nak sampai sampai stage tujuh tue memang mencabar kewibawaan kita..hahahaha..aku rasa macam naik broga hill lagi sekali..seksa gila weh!!!....

best tue memang best..tapi lepas balik tue memang penat dan SAKIT KAKI...SAKIT PAHA...T_____T


sapa yang dah stay area KL ..boleh la pergi sana picnic...kalau tak larat naik tinggi tinggi..panjat panjat semua...boleh ja lepak sampai level 2 or level 3...best juga..cuma tak privacy..sebab ramai sangat dok mandi..kalau naik tinggi tinggi sampai level 7..ha..memang tempat tue KITA YANG PUNYA!!!!!!hahahahaha...

ramai juga yang nak ROMEN sanggup naik sampai tinggi tinggi...gila!hahahaah


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

jom layan gambar
start dari mula nak gerak pergi ...


jom berkenalan dengan orang orang belakang takbir dulu..
hahaha

belakang takbir ke?
kalau tak ada orang orang nih..
menag aku kempunan la kan..

mastermind semua orang dah kenal kan..
hahaha
mastermind = aku..
hahahaha

second mastermind
jejaka yang hensem janggut sejemput..



mohd noradli bin muhammad yusop



"pemeriah" yang lain...

ketai


zuhri



naning


gay a.k.a fareez


pucit


kami gerak dalam pukul 11.45 pagi kalau tak silap ..
sejam lebih juga kot baru sampai..

before gerak..
aku dengan eli singgah beli breakfast..
tapau bihun goreng dua tray..
haha
dengan telur mata kerbau 10biji..

lepas tue sesi mengoreng fries dengan ayam..
aku tukang goreng ja..
^__^

mari mengoreng!


penolong tak bertauliah..


fires adli yang goreng..
lepas goreng yang senang senang..
dia tinggal kat aku plak..
sungguh sayang beliau kepada saya..
*___^



nanti sambung lagi..:)
internet tahap nenek pakai tongkat..
@___@

bye..





Comments

Unknown said…
dengar cite earing white gold pemenang baby contest haritu tak dapat lagi..dah post ke belom ek? shoutbox pon dah takde..susah pemenang tu nak berinteraksi lagi ngn tuan blog ni..JT harap dpt penjelasan..reply kat komen entri terbaru JT yg ni yek..

[Follower BloG Review] Retro Hitam Putih BloG FariqScorpio Terbaik..!!

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi