Skip to main content

GADIS , carilah lelaki kaya untuk dibuat SUAMI.

assalamualaikum..


tettttttttttttttttttt...ok..sesaja nak sembang sembang pasal nih..terpikir juga aku..perlunya lelaki kaya dalam hidup seorang perempuan...haha...tapi maksu kaya aku tue bukan la kaya macam CEO naza....kaya macam tokey HPA...tapi kaya yang aku maksudkan..kaya yang bila kita perlukan apa apa dia boleh adakan..:)...kaya  yang kebanyakkan orang cakap "sederhana"....

contoh :: "b..nak cincin tue.."...tengok price RM10...dengan senang hati dia keluarkan duit....:)..itu maksud kaya bagi aku....kira dia mampu la tue kan...ada setengah lelaki..barang harga RM2.00 pun gadis yang kena keluarkan duit..T___T "" kesian gila kan....taaaaaaaaaaapiiiiiiiiiiiiiiiiii kalau tahap gf or tunang minta sampai ratus ratus or ribu ribu,lelaki sila lempang 3das..haha...minta or nak bf @ tunang kita penuhi keinginan kita berpada pada la kan..




nak buat apa apa semua perlukan duit..sebab duit juga kita boleh bergaduh dengan pasangan kita....nak prepare something memang memerlukan duit..tambah la kalau nak buat persediaan untuk HARI BESAR.....itu ini semua perlukan MONEY....tak ada duit..tak ada usaha..memang tak jadi apa.....

point besar aku sebenarnya...zaman sekarang kita memerlukan bf or tunang yang dah bekerja tetap..bukan masih tercari cari kerja atau pun masih lompat lompat kerja.....*___*...sekarang zaman 2011..bukan lagi zaman 1990....

lelaki zaman sekarang banyak yang malas dari yang kuat bekerja..sesapa yang dah punya bf..tunang yang rajin bekerja..haruslah bersyukur kaw kaw...semoga pasangan terus jadi rajin..^__^


cuba bayangkan..seorang lelaki yang berumur lingkungan 20tahun keatas,yang tak henti henti cakap dia sayang kita...nak buat kita isteri dia.....TAPI duit beli sependa pun masih minta mak ayah tambah duit..macamana tue?????.....itu pentingnya cari dan pilih orang lelaki yang "kaya"...yang pakai sependa or zaman sekarang lelaki ramai yang dah pakai boxer..yang harga boxer beliau sehelai RM50..hahaha...DAN....dia still mampu bagi duit bulan bulan dekat mak ayah dia..bukan bulan bulan mak ayah dia bagi duit dekat dia.....

makin hari..kita makin tua.....tak akan kita nak buang masa dengan lelaki yang tak ada aset...yang xada apa apa lagi dalam hidup dia....so cari selagi boleh cari..jangan buang masa dengan lelaki yang tak ada usaha untuk berjaya dan simpan duit untuk masa hadapan ........................................................


aku??..aku bersyukur apa yang aku ada sekarang....punya family yang aman damai....bakal punya mentua dan ipar duai yang sporting...punya tunang yang insyallah boleh adakan apa yang aku nak....punya sahabat dan kawan yang best best....syukur..allah bagi aku otak dan akal untuk aku berfikir dan tak buang masa dengan "lelaki itu" dulu..:).terima kasih allah.



ok la..dah penat bebel..hihihi...take care ..bye:)

Comments

Unknown said…
betul...setuju sgt...dlu2 mase kecik (zaman gatal2) harus nak laki ensem,kaye (interm of ada sports car) dan popular...tp bila makin matang...nak lelaki yg leh jage kesihatan kite,makan pakai,keinginan...so term kaye dah berubah iaitu ape kite nak,kite dapat....tp berpade2 la nak mintak tu kan..jgn risau pape skang...lepas kawen,lg dpt mcm2...pape pon enjoy ur enggagement period...ia tak mungkin berulang...yeeehaaa :)
cik bahulu oren said…
btol tu babe
skrg bkn zmn 1990an
skrg zmn millenium
semua bnda nk pakai duit
kalau dpt laki stok arap duit fmly
lupakan je
laki cmni xtaw cmne ssh dpt duit

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di