Skip to main content

dua persalinan dalam satu hari.(nikah & bersanding)

assalamualaikum..

baru ja lepas bergosip dengan kak pikah....aku rasa dia lagi excited dari aku...haha...biasa la kan..aku ja adik perempuan dia yang paling besar dan ketegaq..hahaha....so dia selalu juga update pasal persiapan aku untuk menempuh HARI BESAR aku nih...aku dah pernah cerita pasal dua baju nih..tapi sesaja nak cerita lagi...

macam apa yang aku tulis dekat atas sekali tue....aku akan ada dua persalinan....untuk nikah warna lain...untuk makan beradap segala warna lain....

aku tau..benda nih dah normal untuk pengantin lain..tapi macam aku yang tak suka qenyah qenyah nih jadi macam.."alamak!"..haha..tapi kerana sayang..ku turutkan juga permintaan bakal suami...:)..dia yang nak baju nikah lain...baju makan beradap segala warna lain....

kalau ikut aku..aku nak jimat ja..haha..biar satu baju ja...nikah bersanding semua harung satu baju ja...haha...tapi bakal suami cakap..dia nak ada sentimental value.....

baju untuk nikah pun belum tempah sebenarnya...ingat nak tempah dekat SUNGAI PETANI ja..senang aku nak update dengan tailor ...cuma kena tunggu bakal suami ambik cuti dan balik kampung ja....

untuk nikah...outfit nya berwarna WHITE!...orang cakap OFF WHITE...dan aku ingat nak buat kurung moden ja:)...simple ja...so lepas dah nikah nanti pun boleh pakai lagi kan....:).....so dah tanya harga untuk tempah baju melayu dan kurung moden...total RM200...memang mana mana kedai pun harga sama...buat dekat cina pun harga tue juga...dekat fasha pun harga tue juga....

baju nikah aku lace dia lebih kurang macam baju yatt nih..
so buat baju kurung moden ja:)
nampak kurus dan tinggi:)


baju untuk makan beradap semua pakai warna macam elyana nih..
baby blue...
cuma kain jenis lain...
dah lupa kain jenis apa..


lepas nikah..balik terus tukar baju pula...T__T
kasut kena ada dua..
tudung pun maybe dua juga...T__T


slow2 cari....
slow2 tarik nafas..
hihihi..


hope segalanya macam dirancang:)
amin.

Comments

nisa sudah! said…
aku nk gak kawen...
wuuu...besh tgk ko bt preparation..huhu
umairah said…
sme la bju nikah kita.. wrna putih gak.. ^-^
yg best, sy dpt jimatkn kos sbb ibu sy yg jahitkn baju nikah n bju utk p rumah lelaki nnt.. design suma ibu yg buat.. sy ikut je.. ^-^
tp bju melayu tunang sy,dia yg urus sndri..huhu..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..