Skip to main content

cincin nikah saya.

assalamualaikum..

cincin nikah...wah!untuk pertama kalinya..aku dapat 3cincin yang mahal mahal..haha..sebelum nih..jangan harap la...dan selama aku hidup...umur 21tahun baru aku pakai cincin emas...itu pun cincin merisik yang adli bagi:)..teringat time memula pergi cari cincin dengan adli...


malam nih mak ayah dia nak mai risik...petang tue baru keluar pergi beli cincin...^__* ""

perbualan didalam kedai emas siva

aku :: "b..cincin nih ok tak?"..sambil tangan tunjuk cincin yang ala ala orang dulu...

b :: "tak ok..macam orang tua..cari yang nampak u muda sikit.."..

aku :: "yang nih b..ok tak ??"...sambil tunjuk cincin yang ada batu tapi design bunga

b :: "tak ok..tak elok.."...

aku :: "yang nih??...sambil tunjuk cincin belah rotan yang kosong tue..

b :: " ..ok..tapi i tak berkenan"

aku :: "u pilih la b....:)..i ok ja..."

15minit dia tengok tengok...

b :: "ha u try yang nih.."..sambil tunjuk cincin yang design dia belang belang dan belah rotan..

aku :: "ok.muat:).."

b :: "ok..kita ambik yang nih.."

5kedai kami masuk...kedai siva *bukan nama sebenar* tue yang dia ada berkenan...T__T

betapa dia cerewet gila..hihi..disebabkan itu..cincin time bertunang aku biar dia yang beli sorang sorang..aku okeh ja:)...mana cantik dekat mata dia..cantik la dekat aku....:)...^__^

so untuk cincin nikah nih pun aku biar adli yang pilih juga:)..cuma kadang kadang saiz jari aku nih susah nak cari....saiz 12...selalu ada saiz 13...besar la sikit..tapi belasah ja..hihiihi..

tapi dekat sini nak letak juga cincin idaman...hihihi...

mana tau kot kot ada rezeki boleh pakai cincin tue^__^


aku suka gila kalau cincin jenis byk batu macamnih..
T__T menangis tengok..



macamnih..
*melting*


atau yang ini
=.= ""


walaupun kebanyakkan orang macam tak setuju bila aku still nak cincin nikah aku ada batu juga...*cincin tunang pun batu*..aku tetaaaaaaaaaaaaaaappppppppppppppppppppppppppppppp nak cincin nikah ada batu...*adli know me better*..:)..dia okeh ja even aku minta cincin ada batu...dan aku rasa best bila pakai cincin ada batu:)..^__^


bye:)


Comments

fariza fauzi said…
hahahaha...piya..lelaki mmg mcm tu..
akk ade pengalaman, bukan cincin kawen ke apa...anniversary je pun...
kita pilih yg simple..dorg nk yg batu2..hahaha..lawak ahh...
MingMing said…
yang 1st tuh cantik giler kot...hoho

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..