Skip to main content

baju nikah dah siap. (soft blue + white )

assalamualaikum..

harini aku dah selamat berada di kampung hakaman..hihi...dah alang alang keluar...terus pergi jumpa FASHA...sebab dia call suruh jumpa dia untuk booked baju for my HARI BESAR....

sampai ja..gosip buang tiga baldi terus tengok baju yang berkenan dia hati...oleh sebab dekat otak dah set nak warna soft blue...so bila pandang warna lain semua nampak tak cantik..ahahaha...so dah jumpa!!!!!!..soft blue yang mak suka ok!!:)..

kain dia material dari kain duthce *ntah betul ke tak aku eja*...kain yang orang kebanyakkan buat baju kod..ngee...semeter RM60++...memang terbaik..tak payah pakai korset dah...lagi satu kain dia tak panas..sejuk..cuma harga yang fasha bagi tue agak MAHAL..so esok *jumaat* nak pergi nego harga sekali lagi..MAHAL tue maksud aku bukan la sampai ribu pun..hahahaa..ke aku yang sep?!!.

baju bride + segala accesori bride
baju groom + segala accesori groom
make up

total = RM850.00 murah ke mahal??hahahaha..

lepas tue bila bincang dengan adli..adli nak time nikah tue pakai baju putih yang kami beli dulu...ayok!!..pening terus aku..haha....

so dia nak aku salin dua baju dalam satu hari....kalau nikah tue hari lain kenduri sebelah aku lain..dah membazir duit nak make up sekali lagi...T____T

so dah pening kepala....sentimental value.....oh kalau la sentimental value tue tak kena bazir duit kan best...T___T

Comments

piah...seumur hidup sekali ja...pejam mata je lah....buat yg terbaik...
☾SHiemaCMa☾ said…
sekali seumur hidup..sekali sekla belanja besau kan3...
sentimental value tu...
aNa d'sKoDenG said…
waaahh..syioknyaaa nak tawen²..
Fariza Fauzi said…
betol piyaa..sekali je seumur hidup...
x membazir laaa
azwniesd said…
betul ckp semua tuh, sekali seumur hidup.
berhabis pon xpa lah. at least ada something utk puaskan hati sendiri.
sekali tuh jea nak kahwin pon ;))

tp, kan mmg selalu org buat nikah baju lain, and kenduri baju lain even buat sekali dlm satu hari pon kan. ehehee :)
*ke aku tak paham. ngengggg :D
tomatokering said…
tak pek . skali seumur hidup . buat apa yg boleh membahagiakn kita . :)
nard.z said…
bestnye nak kawin dah! aku pun nak jugak. huhu. jgn lupa jemput aku weyh! :P


(tak malu suruh org jemput)

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim