Skip to main content

List barang dan persiapan menuju HARI BESAR safiyyah dan adli.

assalamualaikum..

akhirnya settle juga list dan part part yang aku nak buat satu demi satu nanti...:)...lega rasanya....ini pun ada can buat time dalam kelas tadi..ihihi..sila jangan contohi perangai aku ok...time dalam kelas la aku dapat ilham pun..kekekek...dah lecture ajar gila bosan macam ajar kerusi meja..better aku pikir benda lain...tapi kalau nak ikut perangai aku nih..cuma buat time kelas  teori sahaja...jangan gatai gatai buat time kelas yang kira kira ..mau bendul sampai final exam..ok..dah melalut...

now macam aku cakap..aku dah ada list barang dan aku dah buat part by part...so aku dah setup mana satu yang aku nak buat dulu...:)

1st kita kena anggar kan jumlah tetamu....based on berapa banyak kad jemputan yang kita nak buat nanti....1st dulu aku cakap nak buat 4oo orang ja kan..tapi sekarng dah ubah...dan maybe akan berubah lagi kot...tapi untuk msa sekarang memang dah tetap..:)


sumber google


aku cuma buat card jemputan 115pcs sahaja...bila dah 115pcs...darabkan dengan 4..so kita akan dapat 460 orang tetamu..kenapa darab 4?..sebab satu card jemputan kita baca 4orang satu keluarga..kalau zaman 2000 or 1990 dulu boleh la darabkan dengan 2...tapi sekarang lebih senang darab dan lagi advand darab dengan 4orang satu keluarga...


sumber google


460 tetamu melalui kad..aku ectra kan 140...untuk panggil melalui FACEBOOK dan BLOG serta mulut dan hf....zaman dah canggih kan..hihihi...total 600orang...

punya panjang cerita...haha...nih list aku ..:)


Part1

*DOORGIFT*

+ Doorgift untuk tetamu ( candy & telur ) 400pcs
+ Doorgitf untuk kawan my mum ( bunga telur & kuih ) 50pcs
+ Doorgift untuk my friend ( gummy kon & kotak pour pori ) 150pcs


Part 2

* WEDDING PLANNER (fasha)*

+ Make up (fasha)
+ Outfit nikah (sewa)
+ Nikah props (sewa)
+ Accessories nikah ( sewa)
+Hand bouquet (DIY)

* OFFICIAL PHOTOGRAPHER*

* dah dapat tunggu nak deal dan confirm sahaja.


Part 3 

* FURNITURE BRIDE ROOM(white)*

+ Lamp table 
+Long mirror
+makeup table

*DECORATION BRIDE ROOM*

+Langsir (white) + (soft blue)
+Shaggy carpet (white )


*PHOTOBOOTH(DIY)*

+Polisterin (3pcs)
+Vintage paper
+Frame bunga 


*GUEST BOOK / GUEST CARD*

+ Guest book / guest card
+Frame gambar
+ Pen kaler maler

*CATERING & CARD*

+ Confirm dengan vendor.



bila tengok.ayok..banyak gila kena pikir dan buat dari sekarang sikit sikit....:)..insyallah boleh:)..doakan ok:)

Comments

greenailin said…
semoga semuanya berjalan lancar k....he, mesti x sabar menunggu hari bahagia kan...
LadyRye said…
piah, hang ni berapa banyak blog kah??

btw

aku sayang hang!! haahaha!

hang tau pasepa, kan?
fariza fauzi said…
hee best nya !!
goooooood luck <33333
safiyyah osman said…
green:: hehe..thanks babe:)

ladyrye :: hahahahaa..pasepa weh kak?hahaha..terus dupdap dada..ahahahahaa

sis fariza :: hihihi..nanti akak plak..:)
Mila Ahmad said…
waaa byknyer
klu mila nie mesti da pening² lalat!

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di