Skip to main content

impian :: preview deco dalam rumah.

assalamualaikum..


jom kita start dengan dapur dulu...hihi..

dapur

aku suka dapur yang simple simple..tak mau luas sangat..nak moden design gitue...hehe..*berangan xmau kalah*...so aku google untuk dapur yang ruang dia terhad...so dapat la macam yang dekat bawah nih...:)


kita cuma ada..
peti ais...
oven..
exhaust hood
sinki
kabinet letak pinggan..
terbaik!!

jom pilih warna pulak..
aku awal awal dah plan dengan adli..hihi..
warna cat rumah biar aku yang pilih..haha..
tambah tambah untuk dapur..
sebab aku yang akan 24/7 terperap kat dalam tue nanti nak masak..*pengsan*

warna yang jadi pilihan hati..
semestinya warna putih!!

*melting*
kalau dapat buat macam gini memang aku buat kenduri..
hehehe..

aku admire gila kabinet dapur warna putih..:)

atau pun macamnih..

lawa tak?
hehe
macamnih pun kira orait juga..:)
meja makan pun dekat ja kan..sonang..
:)


ini dapur yang simple gitue..
:)

bathroom pulak..

bathroom mesti kecik ja..tak pun renovate bagi besar macam bilik air rumah..bilik air rumah mak adli cakap boleh letak katil lepas tue main ligan ligan..hahahaa...tue pun dulu cinonet ja..tapi mak selalu berangan..last jadi kenyataan!:)..oleh itu berangan tak salah ok:)

tada!!
macam bilik air HOTEL..haha
aku tak ada la nak bathtab..
aku cuma berkenan warna dinding dia ja..
:)
tapi tetap nak putih untuk warna funiture..:)

atau pun dinding aku nak warna purple

ha..simple kan...:)warna tue yang menarik hati sanubari..
bila tandas macam gini..
baru la nak bercinta tue best!
hahaahaha
*merapu thinking*

kalau bathroom nih just untuk master bedroom jala..
kopak duit kalau bathroom semua nak macamnih..
bathroom lain biasa biasa sudah..
:)

simple..:)
suka!!

laundry room

ok aku baget rumah kan besar istana..haha..so haruslah ada laundry room..macam bilik stor..tapi bilik stor kita ganti jadi laundry room..:)..nampak rumah tue kemas sikit kan..kalau ada kain baju yang berlonggok kalau orang datang rumah boleh kunci siap mangga laundry room tue..hahaha...

cak!
warna kegemaran..
hee..
warna biru nih dia akan menaikkan mood kita:)
cantikkan..
sahaja cari laundry room warna biru:)..
pakcik google nih bagus..
nak apa semua dapat:)

mesin basuh beli yang auto senang....
kira nanti bila dah kawin mesin basuh nih madu aku la..haha
tapi duduk dalam bilik laundry diam diam saja..
heee..

lagi simple macamnih..
tapi tak suka warna dia..
design dia suka..
simple gila kan??
kalau warna merah tue tukar jadi biru lagi best..


bedroom

untuk bedroom aku dengan adli siap sepakat nak cari katil yang style bentuk petak..haha...sama juga kalau nak cari funiture untuk hall tempat lepak lepak kan...mest nak petak petak dan kaler maler..:)

master bedroom

katil petak..
haha
nih kalau tidur buas pun tak takut jatuh..


cantik kan?



 nih pun cantik..

dan warna untuk master bedroom!
dah pilih siap siap..
hehehe

aku suka warna 
soft grey!!
:)

ini warna soft grey..:)
soft grey + white = tenang.

bedroom untuk anak anak.(kid room)*sila muntah*

untuk bebudak haruslah memilih warna yang ceria...:)..bagi dia semangat nak bangun pagi pergi sekolah...:)..

warna nih feberet..
tapi kalau ada biru laut tue..
tobat lagi masyuk!:)

atau ini
haha..
jumpa pun!

warna nih sesuai untuk baby boy..

kalau untuk baby girl..
mestilah dan wajiblah warna pink!
terbaik!


*dilla mesti u pengsan tengok bilik nih kan..hihi*




untuk ruang tamu or untuk living hall..

kita mesti ada ini..

corner sofa!
adli dah pesan awal awal..hihi
warna pun maybe ambik warna gelap sebab tak boleh jadi kotor:)

simple macamnih ja yang aku nak...:)
warna?
oh belum terBERANGAN lagi:)...
hihihi



angan angan..impian...akan jadi kenyataan:)..cuma masa yang menentukan...impian aku nih..aku budget  lepas kahwin 5tahun ke 12tahun baru akan dapat macam apa yang aku impikan nih..:)

ramai orang disekeliling kita yang dapat kejar impian mereka..contoh terdekat arwahyarhamah sosilawati libya...arwah dari keluarga yang susah...dari start hidup memotong getah...tapi bila dia ada matlamat..ada impian..dia dapat hidup senang dan jadi orang yang berduit macam air..:)...

aku tak nak sekaya dia..aku cuma nak hidup senang..ada rumah yang selesa dan dapat bahagiakan hari tua mak ayah aku dan anak anak aku nanti.insyallah:)..

bila kita usaha..kita akan dapat gapai impian kita..:)...


bye.

ihsan :: pakcik google dan homes

Comments

Atirah said…
Kalau tengok suma gambar tu, haa suma orang nak. Semua design cantik sgt! Tak tahu nak pilih yang mana..
Nasriq said…
selamat berusaha dan berjaya...cantik deco2 tu...
nard.z said…
best! aku suka semua! nak pi ckp kt naqib lah. haha! berangan! ;p
mamalieyna said…
Insyaallah..saya pun mengimpikan itu..cantiksss sangat! tp perlukan masa kan..apapun impian tu pntg! ^_^
cik bihah said…
hai2..
besh berangan deco2 tue rumah nie kan.. brg biase pon kalu pandai match2kan pon nmpk mewah.. =)
Anonymous said…
sama sama. suka berangan style2 yg cmni gak. hehe. bilik pink tu mmg buat i rasa wink wink hehe

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim