Skip to main content

checklist for my WEDDING..

assalamualaikum..



kursus kahwin - belum attend...asyik bertangguh ja...ingat nak ambik time dah start kelas..sekali kelas asyik full ja..encik tunang pun belum ambik..dia cakap minggu depan or dua minggu lagi kot baru nak attend kursus kahwin..




nikah date - insyallah dalam bulan 4 tahun 2011...akan di confirm kemudian.:)..winkwink..

venue for akad nikah - confirm akan buat dekat masjid:)


PART 2

catering & canopy - ambik dengan kawan ayah..pakcik razak...satu kepala RM6.50 ke RM7.00

photograpfer - belum booking...ini adli yang settle sebab dia hire kawan dia..cuma satu ja harapan aku...hope dia punya kerja tangan marvelous!kalau tak..grrrrr.....


PART 3

makeup - belum booking dan belum confirm nak hire sapa....rasanya fasha juga kot..tapi nak juga try yang lain..huhu... 

room deco - ini mak yang akan DIY...


nikah outfit - belum booking...belum usha usha pun....warna pun belum confirm...;p

nikah props - bantal besar dua biji...belum ada..dan belum pikir..boleh?

wedding shoes - belum ada..belum beli...


handbouquet - ini akan DIY sendiri...dekat dekat dengan majlis baru buat..


henna - ini pakai inai pokok sahaja nanti..



PART 4

doorgift(for pihak lelaki and my member) - dah siap 60pcs kotak & 4opcs gummy con


doorgift (untuk tetamu) - belum pikir..belum beli apa apa

hantaran - for groom dah ada satu..:)...for bride pun dah ada satu :)..kena pikir lagi 10...hoho *pengsan*


guest list - confirm 400orang sahaja

invitation card - 100pcs sahaja..member member akan aku jemput guna fb dan message sahaja.:)


pembaziran itu amalan syaitan...:)..


banyak lagi kan yang asyik hold...part kursus kahwin tue selagi tak settle memang tak boleh settle yang lain...HIV TEST...TEMPAH KADI...semua la yang memerlukan sijil kahwin tue...hoho...

yang catering date memang belum confirm..hope nanti kalau lambat confirm tak jadi masalah...sob.sob..

yang outfit untuk nikah tue pun..nanti bila pergi usha usha ada la yang cantik cantik..jangan la tinggal yang buruk burk..sob..sob...


checklist yang memang tak lengkap langsung..hihi..tak lama lagi nak masuk bulan 1 2011 dah...lagi la risau.hmm...:(



doakan seglanya dipermudahkan..even ada sahaja mulut dan hati jahat yang mendoakan sesuatu yang buruk untuk aku..tapi tak apa...aku terima:)..allah maha esa...dia tahu apa yang terbaik.

bye:)

Comments

Shaofie said…
http://shaofie.blogspot.com/2010/12/membuat-perhitungan-untuk-ke-alam.html

selamat merancang.
Cik Ya-Alif-Nun said…
slmt semuanya nanti...

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di