Skip to main content

BBQ at Monkey Beach.

assalamualaikum..

harini..pagi pagi lagi aku dah siap..hihi....siap nak pergi BBQ dengan member member sekolah menengah kebanyakan kenal dari tadika..:)...winkwink..*b..thanks bagi i join :)*

gerak pukul10.30pagi macam tue sampai rumah sharp pukul7.00petang...

monkey beach nih dia atas dari batu feringghi...atas dari pantai miami...aku pun tau sebab google..hahahaha...mana pernah taw ada tempat dekat penang nama tue...tapi dia punya tempat macam tak luas macam batu feringghi...dekat situe selalu orang banyak buat BBQ...

time sampai cuaca memang TERBAIK la..tapi dalam 30minit macam tue dah hujan...sob..sob...selamat ada 5payung besar...2payung buat payung tempat BBQ..satu payung untuk aku berteduh la..hihihi...aku sorang ja yang tak bawa baju salin..yang lain semua bawa...

tapi satu benda yang tak best pasal tempat nih...dia tak ada tempat untuk solat...sob..sob..sob...leceh gila..bila hujan dekat mana nak solat ye dak...terpaksa hold..

jom layan gambar...

semua 8orang...
aku macam mak datin pulok..
haha
yang pasti aku nampak slim walaupun muka nampak bollaat!
hehehehe

1st aktiviti..
pasang khemah..
aku tak pasang..
tengok orang pasang ja..
:)

yang perempuan sesi bergambar..
heehee

makanan yang kami bawa..

hot dog nih sedap gila..
haha


chikedis haruslah ada..
yang habis tam tam ja..
mimi dengan twistis tue xhabis pown..
air sampai 4botol..
nak bagi kembong perot ka hapa pun tak taw la..
hahaha


ayam BBQ..
diadun dengan serbuk cabai sahaja..
hahahaa
bila belahak rasa nak keluar api dari mulot dah..
hahaha

yummmyyy...
:)



aktiviti membakar ayam..
aku tukang tengok ja..
hahaha

sodaaappp!
walaupun makan rasa serbuk cili..
licin tetap!:)



lagi dua gadis jadi duyung..
hihihi

duyong!

the end.

apa yang boleh aku cakap...best la juga walaupun tak ramai yang join...tapi kalau lagi ramai..lagi meriah la:)...


best!rugi sapa yang tak ikut..
hahahaahahah
*gelak jahat*


p/s :: sapa yang tak join rugi!!!hohohoho


Comments

Anonymous said…
bestnyer ngan membe2 lama kan? btway, bru pas bbq, kalo x mmg lapar tgok tu. huhu
Elie Lily said…
da lama tak bbq..jeles!hahha
♥ ROS ♥ said…
sdapnya sis... terliur tgk.. hehehhe... mkn2 di tepi pantai lak tu :P
wawaney said…
beshnya piah. xajak ponnn. hehe. nnt nak p jugak ah bbq kat sana. tp bila masa nak p pon xtaw aihh, semu apakat busy jaaa. hahaha
SURIA AMANDA said…
tgok ayam bbq tu..huih..bergolodak perut i..rasa sekarang jugak nak cari..sabar yer anak ibu..nanti mintak ayah cari..
hafizi fiz said…
ak nk p..ampa x ajk aku noh...
=p

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim