Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

jangan bunuh kucing itu..dia tak berdosa.

assalamualaikum.. kucing haiwan yang paling disukai oleh nabi kita...di kurniakan dengan rupa paras yang comel...dijadikan untuk buatkan kita melihat menjadi sayang ... aku memang gila dengan kucing....:)....dulu aku ada seekor kucing yang aku bagi nama BOK...dia kucing paling aku sayang..............................bila demam aku bawa pergi klinik....suapkan ubat...jaga sampai dia sembuh.....bila kaki dia hampir nak kena potong...aku bawa pergi klinik...jaga macam baby...dia nak kencing nak berak..aku teman....sampai dia sudah lepas hajat..sama sama jalan masuk rumah....:)...rindunya dekat BOK.. tapi jodoh kami nak hidup sama sama tak panjang....dia dah tak ada sekarang...T__T...lepas dari BOK...aku ada jumpa seekor kucing dekat satu kedai makan area sungai petani...time tue aku tengah makan dengan adli...tengah tengah makan aku nampak sekor anak kucing nih..comey...tapi dia duduk diam ja..bila aku panggil dia buat bodo...bila tengok lama lama baru perasan dia punya kaki sakit..patah.

jangan bunuh kucing itu..dia tak berdosa.

assalamualaikum.. kucing haiwan yang paling disukai oleh nabi kita...di kurniakan dengan rupa paras yang comel...dijadikan untuk buatkan kita melihat menjadi sayang ... aku memang gila dengan kucing....:)....dulu aku ada seekor kucing yang aku bagi nama BOK...dia kucing paling aku sayang..............................bila demam aku bawa pergi klinik....suapkan ubat...jaga sampai dia sembuh.....bila kaki dia hampir nak kena potong...aku bawa pergi klinik...jaga macam baby...dia nak kencing nak berak..aku teman....sampai dia sudah lepas hajat..sama sama jalan masuk rumah....:)...rindunya dekat BOK.. tapi jodoh kami nak hidup sama sama tak panjang....dia dah tak ada sekarang...T__T...lepas dari BOK...aku ada jumpa seekor kucing dekat satu kedai makan area sungai petani...time tue aku tengah makan dengan adli...tengah tengah makan aku nampak sekor anak kucing nih..comey...tapi dia duduk diam ja..bila aku panggil dia buat bodo...bila tengok lama lama baru perasan dia punya kaki sakit..

Shaggy Carpet.Carpet bulu kucing

assalamualaikum.. sekarang nih memang dah famous pasal carpet nih...harga dia pun mahal gila...tapi tengok pada jenis material dia juga..kalau yang jenis silk aku tengok memang runtuh poket bakal suami kalau nak beli satu pun..haha.. harga pun dekat mana mana tempat lebih kurang sama ja..kalau yang jual tue bangla..memang mau kecek lebih sikit...macam hari tue aku dengan adli pergi tengok dekat nilai3... 1st kami pergi tengok dekat HOME DEKO kalau tak silap...kedai dia tepi jalan sebelum masuk pintu gerbang nilai 3 yagbanyak kedai tue.dia macam gudang ada sebelah kiri kita kalau kita menghala ke pintu gerbang nilai 3 tue... bila masuk dalam tue..perh!!rambang mata..meleleh air hidung..haha...tapi niat pergi sana cuma nak servey harga..maka air mata jala meleleh..T___T..SOB..SOB.. dekat situe lagi meriah dari dalam nilai3...sebab gudang tue besar..rate harga shaggy carpet dari kecik besar lap kaki tue sampai ke besar gedabak....starting harga RM58 sampai la ke 1++++.... gudang carpet..

Shaggy Carpet.Carpet bulu kucing

assalamualaikum.. sekarang nih memang dah famous pasal carpet nih...harga dia pun mahal gila...tapi tengok pada jenis material dia juga..kalau yang jenis silk aku tengok memang runtuh poket bakal suami kalau nak beli satu pun..haha.. harga pun dekat mana mana tempat lebih kurang sama ja..kalau yang jual tue bangla..memang mau kecek lebih sikit...macam hari tue aku dengan adli pergi tengok dekat nilai3... 1st kami pergi tengok dekat HOME DEKO kalau tak silap...kedai dia tepi jalan sebelum masuk pintu gerbang nilai 3 yagbanyak kedai tue.dia macam gudang ada sebelah kiri kita kalau kita menghala ke pintu gerbang nilai 3 tue... bila masuk dalam tue..perh!!rambang mata..meleleh air hidung..haha...tapi niat pergi sana cuma nak servey harga..maka air mata jala meleleh..T___T..SOB..SOB.. dekat situe lagi meriah dari dalam nilai3...sebab gudang tue besar..rate harga shaggy carpet dari kecik besar lap kaki tue sampai ke besar gedabak....starting harga RM58 sampai la ke 1++++.... guda

List barang dan persiapan menuju HARI BESAR safiyyah dan adli.

assalamualaikum.. akhirnya settle juga list dan part part yang aku nak buat satu demi satu nanti...:)...lega rasanya....ini pun ada can buat time dalam kelas tadi..ihihi..sila jangan contohi perangai aku ok...time dalam kelas la aku dapat ilham pun..kekekek...dah lecture ajar gila bosan macam ajar kerusi meja..better aku pikir benda lain...tapi kalau nak ikut perangai aku nih..cuma buat time kelas  teori sahaja...jangan gatai gatai buat time kelas yang kira kira ..mau bendul sampai final exam..ok..dah melalut... now macam aku cakap..aku dah ada list barang dan aku dah buat part by part...so aku dah setup mana satu yang aku nak buat dulu...:) 1st kita kena anggar kan jumlah tetamu....based on berapa banyak kad jemputan yang kita nak buat nanti....1st dulu aku cakap nak buat 4oo orang ja kan..tapi sekarng dah ubah...dan maybe akan berubah lagi kot...tapi untuk msa sekarang memang dah tetap..:) sumber google aku cuma buat card jemputan 115pcs sahaja...bila dah 115pcs...darabkan dengan 4..

List barang dan persiapan menuju HARI BESAR safiyyah dan adli.

assalamualaikum.. akhirnya settle juga list dan part part yang aku nak buat satu demi satu nanti...:)...lega rasanya....ini pun ada can buat time dalam kelas tadi..ihihi..sila jangan contohi perangai aku ok...time dalam kelas la aku dapat ilham pun..kekekek...dah lecture ajar gila bosan macam ajar kerusi meja..better aku pikir benda lain...tapi kalau nak ikut perangai aku nih..cuma buat time kelas  teori sahaja...jangan gatai gatai buat time kelas yang kira kira ..mau bendul sampai final exam..ok..dah melalut... now macam aku cakap..aku dah ada list barang dan aku dah buat part by part...so aku dah setup mana satu yang aku nak buat dulu...:) 1st kita kena anggar kan jumlah tetamu....based on berapa banyak kad jemputan yang kita nak buat nanti....1st dulu aku cakap nak buat 4oo orang ja kan..tapi sekarng dah ubah...dan maybe akan berubah lagi kot...tapi untuk msa sekarang memang dah tetap..:) sumber google aku cuma buat card jemputan 115pcs sahaja...bila dah 115pcs...darabkan

TIDAK SAH perkahwinan wanita yang mengandung jika dia berkahwin.

assalamualaikum.. ini aku dapat dari blog nard...so aku nak share dekat sini.... 1.pak sanggup yang aku maksdkan lelaki yang terpaksa menikahi perempuan hamil. 2. lelaki yang menikahi wanita dcintai dalam keadaan hamil. sedianya adanya, kita sudah terdedah untuk mengetahui bahawa, lelaki tidak dbenarkan mengahwini wanita hamil. tapi, apakah pula pada wanita hamil anak luar nikah? bolehkah lelaki mengahwininya? kalo anda terjawab tidak, kenapa masih ade yang terlanjur, sah mengandung n nikah?? adakah kerana alasan yang sama? untuk menutup malu keluarga.. pernah ke kita terfikirkan hal sedemikan? mari anda perlihatkan ape yang aku nak share ngn u all.. sowrrie ak terpakse copy kerana ke tidak mahuan tersalah tulis. Berdasarkan kenyataan ini, nikah itu  TIDAK SAH ,  maka pasangan itu kelak hidup dalam zina sampai bila-bila... Persoalan ini telah diajukan kepada seorang Imam, di mana banyak persoalan lain timbul dari persoalan pokok tersebut. Saya kongsikan bersama anda disini kerana ianya

TIDAK SAH perkahwinan wanita yang mengandung jika dia berkahwin.

assalamualaikum.. ini aku dapat dari blog nard...so aku nak share dekat sini.... 1.pak sanggup yang aku maksdkan lelaki yang terpaksa menikahi perempuan hamil. 2. lelaki yang menikahi wanita dcintai dalam keadaan hamil. sedianya adanya, kita sudah terdedah untuk mengetahui bahawa, lelaki tidak dbenarkan mengahwini wanita hamil. tapi, apakah pula pada wanita hamil anak luar nikah? bolehkah lelaki mengahwininya? kalo anda terjawab tidak, kenapa masih ade yang terlanjur, sah mengandung n nikah?? adakah kerana alasan yang sama? untuk menutup malu keluarga.. pernah ke kita terfikirkan hal sedemikan? mari anda perlihatkan ape yang aku nak share ngn u all.. sowrrie ak terpakse copy kerana ke tidak mahuan tersalah tulis. Berdasarkan kenyataan ini, nikah itu  TIDAK SAH ,  maka pasangan itu kelak hidup dalam zina sampai bila-bila... Persoalan ini telah diajukan kepada seorang Imam, di mana banyak persoalan lain timbul dari persoalan pokok tersebut. Saya kongsikan bersa

pada umur berapa anda datang darah haid?*bacaan untuk wanita dan perempuan sahaja*

assalamualaikum.. harini tetiba terlintas pasal benda nih...orang cakap...kalau kita datang period awal..kita akan jadi ikan paus awal monopaus awal..ye ke?ada sesiapa tau pasal nih tak?.. ramia kawan kawan aku datang period awal..ada umur 9tahun dah datang...gila kendos fefek dah darah...tapi yang aku perasan kalau datang period awal..bentuk tubuh badan mesti macam jadi terbantut... ada kawan aku yang umur 9tahun datang period..bila umur meningkat..dia tak tinggi tinggi...time zaman sekolah memang dia macam giant la...besar dari kami kami yang belum period... macam aku ...period hadir dalam diriku 1st time aku umur 13tahun...oh sangat malu ok time tue..time aku 1st period tue ayah ja ada dekat rumah...mak sarimah (mak tiri), time tue tak ada...masa tue lagi 3hari nak raya aidilfitri..time dekat toilet check check ada darah... ulang alik nak cerita dekat ayah..tak tau nak cakap macamana...lasttttttttttt.... ayah tengah cuci tingkap... aku :: "ayah..." ayah :: "awat?&

pada umur berapa anda datang darah haid?*bacaan untuk wanita dan perempuan sahaja*

assalamualaikum.. harini tetiba terlintas pasal benda nih...orang cakap...kalau kita datang period awal..kita akan jadi ikan paus awal monopaus awal..ye ke?ada sesiapa tau pasal nih tak?.. ramia kawan kawan aku datang period awal..ada umur 9tahun dah datang...gila kendos fefek dah darah...tapi yang aku perasan kalau datang period awal..bentuk tubuh badan mesti macam jadi terbantut... ada kawan aku yang umur 9tahun datang period..bila umur meningkat..dia tak tinggi tinggi...time zaman sekolah memang dia macam giant la...besar dari kami kami yang belum period... macam aku ...period hadir dalam diriku 1st time aku umur 13tahun...oh sangat malu ok time tue..time aku 1st period tue ayah ja ada dekat rumah...mak sarimah (mak tiri), time tue tak ada...masa tue lagi 3hari nak raya aidilfitri..time dekat toilet check check ada darah... ulang alik nak cerita dekat ayah..tak tau nak cakap macamana...lasttttttttttt.... ayah tengah cuci tingkap... aku :: "ayah..." ayah

impian :: preview deco dalam rumah.

assalamualaikum.. jom kita start dengan dapur dulu...hihi.. dapur aku suka dapur yang simple simple..tak mau luas sangat..nak moden design gitue...hehe.. *berangan xmau kalah* ...so aku google untuk dapur yang ruang dia terhad...so dapat la macam yang dekat bawah nih...:) kita cuma ada.. peti ais... oven.. exhaust hood sinki kabinet letak pinggan.. terbaik!! jom pilih warna pulak.. aku awal awal dah plan dengan adli..hihi.. warna cat rumah biar aku yang pilih..haha.. tambah tambah untuk dapur.. sebab aku yang akan 24/7 terperap kat dalam tue nanti nak masak.. *pengsan* warna yang jadi pilihan hati.. semestinya warna putih !! *melting* kalau dapat buat macam gini memang aku buat kenduri.. hehehe.. aku admire gila kabinet dapur warna putih..:) atau pun macamnih.. lawa tak? hehe macamnih pun kira orait juga..:) meja makan pun dekat ja kan..sonang.. :) ini dapur yang simple gitue.. :) bathroom pulak.. bathroom mesti kecik ja..tak pun renovate bagi besar macam bilik air rumah..bilik air ru