Skip to main content

photo hantaran sebelah lelaki

assalamualaikum


di sebabkan blog nih kira macam blog masa depan..so aku upload semua gambar hari separa besar aku...:)

layan ...

sangkar burung..
letak buah.


 cake..
noradli & nur safiyyah
selamat bertunang


coklat!!


bekas letak cincin..



cupcake.

gambar amatur punya yang amik..hihi..aku xada la ada OP bagai..xmampu..:)..ini hantaran sebelah adli....sis dia tempah dekat akak yang tinggal dekat jitra tue...dia cuma buat bekas ja...so adli yang buat dan isi barang dalam bekas yang dah siap di deco tue..

percaya tak..adli yang buat!!!!!!!dia load barang...nampak tak coklat yang dia ikat reben putih tue..tue dia yang buat sendiri..sampai tidur lewat..hihihi..sanggup xkeluar lepak malam tue sebab nak buat sendiri..dia cakap dia pun nak feel buat hantaran sendiri..haha..

kalau tidak ada hantaran duit RM500..dia buat bunga ok...sambil buat sambil msg cakap sakit tangan tangan duk buat bunga..haha...dab paling sedih..time dia bawa 7dulang...dia tertinggal 1dulang untuk aku...sireh junjung...dia dah bayar pun akak yang buat sireh jungjung tue..1bekas RM50..dah melayang RM50..huhuhu..

untuk cincin..dia sendiri yang pilih:)..sorang sorang dia pergi sana sini cari cincin...dia demand mengalahkan aku...nak cincin bukan main canggih..hehehe...so aku xkisah ..biar dia cari sendiri..last..jumpa!!dan memang aku berkenan gila!..dia beli dekat poh kong..white gold:)...aku pun time mak dia sarung cincin baru tengok..konon nak suprisekan aku..tapi memang suprise la:)..

hantaran kami 7 berbalas 9...

dari dia untuk aku..

cincin
cupcake+coklat ball
kain nikah
jubah
telekung
cake
coklat
buah

dari aku untuk adli..

sireh junjung
cake
manisan
buah
bahulu
songkok
kain nikah
coklat
biskut


p/s :: kagum tak dengan adli dapat buat gubahan sendiri:)..hihi...oh..aku sangat sayang dia!


Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..